"Tilki’nin sırtındaki kabuk da neydi böyle? Ne işe yarardı? Acaba annesinde babasında olmayan bu kabuk nereden gelmişti? Tilki diğerlerinde farklı olmanın keyfini, başına gelen bir olayla keşfedecekti!
Farklılıklarımızı kabul etmenin özsaygımıza olan katkısının ele aldığı bu kitapla kendimizi sevme yolculuğuna birlikte çıkalım."
Yazıyor kitabın arkasında.
Hikayenin kahramanı bir tilki. Fakat çocukların bildiği "Tilki" algısında farklı bir tilki bu bizim kahraman. Sırtında kaplumbağalara benzeyen bir kabuğu var. Hikaye bu ya, minik tilki bu kabuğun sebebini merak ediyor ve sırrını çözmeye çalışırken başına gelen olayla anlamlı bir ders çıkarıyoruz. Bize ait olmasından rahatsızlık duyduğumuz özelliklerimizle barışmamızı ve bir madalya gibi gururla ışıldatabileceğimizi anlatan bu kitap. Çocuklara olduğu kadar yetişkinlere de güzel bir mesaj veriyor. "Her birey biriciktir ve özeldir" mesajının altını çizen kitap, kendimizi sevme yolculuğumuza eşlik ederken, bizden farklı olan insanlara da saygı göstermemiz gerektiğini bize öğretmeden geçmiyor.
Kitabın satıldığı sitede de alanında uzman eğitimciler ve psikologlar tarafından da beş yıldızla yorumlanan "Değerler Eğitimi Serisinin" ilk kitabı olan bu kitabı hem bir eğitimci hem de bir ebeveyn olarak öneriyorum. Mutlu okumalar:)