İnsan vazgeçebilir mi? “Vazgeçmek” kavramı ne kadar zor değil mi? Hani çok ikonik bir soru vardır ya” Gitmek mi daha zor kalmak mı?” diye. Vazgeçmek mi zor yoksa devam etmek mi? Vazgeçmek çok zor, çok ama çok zor.

İstediğin şey orda görmüyor musun? Git al hadi… Söyle hadi bak orda… Anlat hadi dök içini dolu dizgin... Orda hadi... Hayır yapamazsın…


Vazgeçebilmeyi öğrenmek zor hatta çok zor. Ama yetişkinlik dediğimiz kavram tam burada devreye giriyor herhalde. İnsanların yetişkin olmak adı altında bize yaptığı baskılar o kadar trajedi ki. Halbuki asıl yetişkin olmak kendi kendine yetebilmek, yalnızken mutlu olabilmektir ve en önemlisi vazgeçebilmek. “Seçtiğimiz kadar değil, vazgeçebildiğimiz kadar biziz.”         


Vazgeçtiğimiz şeylere dönüp bakmalıyız. Nelerden vazgeçtim ben? diye sormalıyız. Vazgeçtiğimiz şeyler bizi biz yapan, karakterimizi oluşturan şeylerdir.

Arkaya dönüp vazgeçtiğimiz şeylere bir bakarsak onların bize ne anlatmak istediğine odaklanırsak olmuşuz demektir.

Aslında asıl zor olan yapabilecekken bazı şeylerden, olabilecekken olabilecek o şeyden vazgeçmektir. Ama bununla birlikte vazgeçmek insanı özgür kılar.

Vazgeçebilmek en büyük erdemlerden biridir.

 Kıssadan hisse vazgeçtiğiniz kadar sizsiniz...