Operasyon: Vivere in Momento

Protagonist: Ajan Mori, GM14-10.22

Gün Raporu: Aradığımız ip ucunu buldum. Sinde’ad O’Connor’ u bul.


‘’Bir gölge oyunu başlıyor. Gölgeler bu gece bizimle gaddar bir oyun oynuyor. Giden giti... Biz de başladık bir gölge oyununa. Çünkü aldılar evimizi, sesimizi, sevdiklerimizi... Bize sessizlik kaldı. Çünkü soktular bizi tabutlarımıza. Bize sadece gölgelerimiz kaldı. Bu oyunda birileri kovalıyor gölgeler kaçıyor. Gölgeler uzayıp kısaldıkça saatler geçiyor. Kavgalar edilmiş, sahipleri onları terk etmiş. Odalarda gölgeler oynuyor.’’


Sürek avı… Çok uzun bir süredir sürek avındayım… Bu sürek avı hem av hem avcı olduğum bir Ben Savaşı Zamanlarının enkazının aralarında, içinde, üstünde, altında… gerçekleşiyor. Savaş geride kaldı ve kazandık. Ancak isyan yaklaşıyor…


Ben Ajan Mori. Gerçek benlerimin görevlendirdiği bir katilim, yani bir başka Gerçek Ben’im. Gerçek Benler tarafından yaratılıp eğitildim, seri numaram: GM14-10.22. Yani benden öncesinde de Ajan Mori’ler vardı, benden sonra da olacak. Bizler kurtarıcı değil de kurtarıcının yolunu oluşturan taşlar olarak gözükebiliriz. Ama unutmayın, kurtarıcı beklenen biri değil, yolun kendisidir.


Şu an görevlendirildiğim operasyonda sürek avındaydım. Görevim; aydınlanma sonrası doğal olarak ortaya çıkan gölgelerden doğan sahte benlerimden ‘’Aramaktan Kaybolmak’’ isyanını örgütleyenlerin izini sürmek, öldürmek ve bu örgütü engellemeye çalışmak. Bu örgütün amacı; gerçekleştirecekleri isyan ile gerçek benleri arayamamak, aramanın nasıl bir şey olduğunu unutmak ve artık aramanın ne demek olduğunu bilmez halde arayamaz bir duruma sokarak gerçek benleri eski bene hapsetmeye çalışmak.

------------------------------------

"Bir gölge oyunu oynuyoruz şimdi. Gölgeler bedenin kabuğuna sığmaz, eskimez. Gölgeler kendini ele vermez. İyi bak yeğen, neye dönüşürse dönüşsün gölgeler bir tek sahiplerine ihanet etmez" Ama gölgelerin sahipleri; kim olduğunu, oan ait benlerden hangisi olduğunu bilmediği karanlık zamanlarda, gölgeler ihanet edeceği ben'i bulup ihanet edemez mi? Çünkü "Unutma, gölgeler, sahipleri bizi bıraktıktan çok sonra, bir köşede hala bizi bekler. Unutma, gölgeler seni koruyor."

------------------------------------

Aslında zaten her aydınlanma ile gölgeler oyunlarına başlıyor ve bu gölgelerden beni Eski Ben’e hapsetmeye çalışan sahte benler o gölgelerden doğuyordu. Ve bu benlerin izini sürüp öldürecek bir sürü protagonist var zaten. Ancak gerçek benlerimin ortak kararı ile benim (Ajan Mori GM14-10.22) bu kritik operasyona atanmamın sebebi, bu ‘’Aramaktan Kaybolmak’’ isyanına hazırlanan örgütü yok edeceğimi düşünmelerini sağlayan şey: İnMomento Aleti.


Benim bu örgütün üyelerini izini takip edebilmemi sağlayan şey İnMomento Aleti. Bu alet ile bu örgütün hazırlanmakta olduğu ve beni eski bene hapsetmeye çalışacakları ‘’Aramaktan Kaybolmak’’ isyanına dair büyük ip uçları yakaladım. Ancak bir türlü bu örgütün toplantılarını basacak ve bu örgüte bitirici darbeyi vuracak kadar yaklaşamamıştım.


Bugün, o aradığım büyük ipucunu buldum. Bugün, Gerçek benlerin hakimi olan Ben’in aydınlanması sonucu oluşan bir gölgeden doğan sahte benin ölüm anında, o yerde kanlar içinde yatarken ona takılı olan İnMomento ile bir şarkı dinledim ve sözleri şöyleydi: ‘’ Oh, listen to the man in the liquor store. He yelling anybody want to drink before the war? Anybody want to drink before the war? Anybody want to drink before the war?


Bir anda aydınlandım. Ancak bu aydınlanma ile gölgemde doğan (Hala konuşan benim, Ajan Mori) ve arkamdan sinsice yaklaşan Yanılsama Ben’le ölümcül bir kavgada onu boğarak öldürmek zorunda kaldım, şu an yaralı yazıyorum bunları. Bu aydınlanma sonucu örgütün toplantı merkezini buldum: Bar Orpheu. Gerçek benlerimin sıklıkla uğrayıp birçok şeyi tartıştığı ve hep beraber aydınlandıkları baş mekanlardan biri. Tabi ki, onları aramayı düşünmediğimiz yerdeler, çünkü aslında zaten en iyi yaptıkları şey ‘’Aramaktan kaybolmak’’.


Bu istihbaratı üstlerime bildirmeden önce Sine’ad O’Conor’ u bulmam gerek, şarkı ona aitmiş. Onla konuşup emin olmadan bu istihbaratı bildiremem


‘’Mesele şudur: Bu gece bir gölge oyunu başlıyor. Gölgeler bu gece bizimle gaddar bir oyun oynuyor. Çünkü bizi soktular tabutumuza, bize yalnız gölgelerimiz kaldı.’’


--------------------------------------------

İnMomento şu şekilde çalışır: 


1.Kalbi ve zihni bir olmuş, bir amacı olan bir ruha sahip birini bul.


2.Onu etkisiz hale getir ve her tarafını sıkıca bağlayıp hareketsiz bıraktıktan sonra onu sandalyede oturur ve stabil pozisyona getir.


3.Çantayı aç, İnMomento’nun SonNefes maskesini kurbana tak, burnunu ve ağzını tamamen kapattığından ve sızdırmaz olduğundan emin ol.


4.Öldürmeye hazır olduğun an Çantadan İnMomento Silahını al. (Bu silah İnMoemtno kulaklığı için özel üretildi, kurşunların kalibresi 3.5mm’dir.) 


5. Kurbanın tam karşısına geç, silahını kurbanın alnına daya ve ona amaçladığı şeyi engellemene yardım edeceği bir şey sor. Cevap vermeyecek ve o amacına sadık şekilde, amacı için öleceği gerçeği ile ölümden korkmayacağı anı gözlerinde yakala


6.Tam o anda tetiği çek ve kurbanın alnında 3.5mmlik bir delik aç.


7.İnMomento’nun kulaklık girişini hızlıca kurbanın alnındaki delikten sok, hızlıca kulaklığı kulağına tak ve hemen düğmeye bas (tek düğme var zaten).


8.İnMomento Mekanizması: Kurban amacı için öldüğünü düşünerek, o hissiyat ile ölmeyi başarmışsa; kalbinin zarları arasında cereyan edip ağzından ve burnunda terk eden ruhunu yakalarız ve de zihni içine taktığımız kulaklık ucu ile amacına dair yakalayacağımız bir fikir ile; İnmomento bir amaca ait bir düşünceyi ve o amaca hizmet eden ruhu birleştirip bize bir şarkı çevirir. Bu ses formatındaki ip ucu ile bir diğer kurbanı aramaya başlarız.

------------------------------------------------

Not: Ben Ajan Mori GM14.10.22. Bunları okuyorsan benden sonra yaratılan Ajan Mori, ben örgüt tarafından ele geçirilmemek için kafam sıkmışım demektir. İnMomento ve örgüt tarafından İnMomento kullanılarak benden alınacak istihbarat için endişe ediyorsanız, etmeyin. Çünkü kafamı İnMomento Çantasına dayayıp silahı da kafamla silah arasında çanta olacak şekilde, normal kalibreli silah ile kafama sıktım. Böylece çanta da kafam da kullanılmayacak şekilde parçalanmıştır. Her şey halledilmiştir, prosedüre uygun bir şekilde. Daha iyi hissettiğimiz değil, daha ben hissettiğimiz günler için!


17.10.22