Öylesine yaşamak, hiçbir amaç gütmeden bu dünyadan çekip gitmek en kolay yoldur. Yaşanılanlarla yüzleşmek, onlardan ders çıkarmak ve bir sonraki adımı daha temkinli atmak yorucu gelir. Yüzleşmek cesaretlendirir. Aynı hataları defalarca yapmak yüzleşemediklerimizden kaçmaktır. Bu hayatın her alanında böyledir. Her şeyin içinde bir amaç ararız ki bu bizi biraz da olayın içine sürükler.

Öğrenmenin en kolay yolu yanlış yapmaktır. Çünkü yanlış yapa yapa doğruyu buluruz ve bu bizim için en kalıcı olandır. Bir kere yanlış sapağa girip kilometrelerce sonra dönmek zorunda kaldığın yolu bir daha unutmazsın. Yanlış yapmaktan korkmamak gerekir bu yüzden. Olaylarda, duygularda aradığımız amaçlar bizi hata yapmaya itebilir. Önemli olan her hatadan ders çıkarıp doğrusunu bulmaktır. Yaşanılan, önümüze getirilen hiçbir şey tesadüf değildir ve boşuna yaşamayız. Bütün durumların birbiriyle bağlantılı olduğunu fark etmek gerekir. Eğer samimiysek her yanlışın altında mutlaka bir güzellik belirir. Hatalardan dönmenin bir zamanı yoktur bu yüzden kimse hiçbir zaman hiçbir şey için geç kalmamıştır.

Hayat elimizde olmayan durumlarda dahi bize bir çıkar yol gösterir. Tercihlerimiz kaderimizi belirler. Kader birinin yazıp da bizim oynadığımız bir senaryo değildir bu yüzden. Fakat bazı şeylerden ne kadar kaçsak da o durumu yaşamamız gerekir. Korkusuzca yaşamak, endişe duymadan, tüm hislerinle yaşamak pişman etmez insanı. Deneyimle, yanıl, doğru yolu bul...