Çok eski zamanlarda Kurhanos adında bilge bir yaratık sonsuz ve derin bir boşlukta yaşamaktaydı. Sonsuz bir boşlukta yaşarken su ve ateşi alarak Pendor adında iki varlık yaratır. Erkek ve dişi olan pendorların erkeğine Galo, dişisine ise Cuwlo adını verir ve onları yetiştirir. Galo, Cuwlo 'ya aşık olur ve onunla evlenmek ister. Cuwlo bu durumu öğrenince Kurhanos 'un yanına gider ve onunla konuşur.


Cuwlo: Ey yaratıcı ve büyük boşluğun sahibi kudretli baba ne olur yardım et kızın Cuwlo 'ya.

Kurhanos: Ne oldu güzel kızım Cuwlo? Nedir seni böyle telaşa sürükleyen?

Cuwlo: Ey büyük tanrı Galo benimle evlenmek istiyor ama ben onunla evlenmek istemiyorum bana layık bir başka Pendor yarat ve beni onunla evlendir ne olur beni Galo ile evlendirme.


Galo kutsal kente düğün alışverişi için gitmek için Kurhanos 'tan izin istemeye geldiğinde karşısında Sarı saçlı Siyah gözlü ve uzun boylu bir erkek Pendor görür. Kurhanos Galo 'ya yeni yarattığı Numdend'i tanıtır ve onu Cuwlo ile evlendireceğini söyler. Bu durum Galo'yu üzer ama Galo onlara mutluluk diler ve Kurhanos tarafından Kundan şehrine gönderilir ve burada tanrı vadisinden bir altın buğday alarak büyük tanrı Kurhanos'a getirir. Kurhanos, Galo Kundan şehrindeyken Beldin adında dişi bir Pendor yaratır ve onunla Galo'yu evlendirmek ister. Beldin güneş saçlı mavi gözlü ve oldukça güzel bir Pendordu. Cuwlo ve Numdend evlenir ve ardından Galo ve Beldin evlenir.


Kurhanos bir gün Galo ve Numdend'i yanına çağırır ve onlara yeni varlıklar yaratacağını ve bu varlıkları yönetme işini de ikisinden birine vereceğini ve diğerine ise Kurhanos adlı tanrılar kentinin koruyuculuğunu vereceğini söyler. Bu duruma en çok Numdend sevinir ve kendisinin büyük tanrı olacağını herkese söyler. o yılın sonunda Numdend ve Cuwlo'nun Fasu ve Kuud adında iki çocuğu olur. Galo ve Beldin 'in ise Taaum, Laaem ve Kuntihar adında üç çocuğu olur. Cuwlo erkek çocuk doğurmamış ve Numdend tarafından hor görülmüştü. Güzel ve temiz bir yüzü olsa da Numdend aslında hiç iyi biri değildi ve Tanrı olmak için her şeyi yapmaya hazırdı.


Kurhanos ateş yılında yeni tanrının Galo olacağını ve Kurhanos kentinin koruyucusu olarak Numdend'i seçer. yeni tanrı tahta su yılında çıkacaktı ve o zamana kadar tam bir tanrı yılı vardı bu dünya zamanında bir saate eşitti. Numdend Kurhanos'a gider ve orada öfkeli bir şekilde Tanrı Kurhanos ile konuşmak ister ama Bekçi Nadru onu engeller ve bu duruma sinirlenen Numdend onu öldürür ve onun kılığına girerek Tanrı Saraya sızar ve Tanrı Kurhanos'u Galo'nun Kutsal Güneş Mızrağıyla öldürür. Kurhanos 'un kanından iki bebek tanrı doğar bunlar iyilik tanrısı Abres ve Kötülük Tanrısı Kudrestir. Numdend Abres 'in kanatlarını keser ve onları yer. Kötülük tanrısının ise Özgürlüğünü emer ve kendine tabi eder.


O esnada on iki yüce tanrı ve Kurhanos 'un danışmanı Sebden saraya gelir ve Kurhanos 'un ölüsünü görürler. Bu duruma sinirlenen on iki yüce tanrı ve Sebden Mızrağı alır ve suçlunun Galo olduğunu söyler ve onu öldürmek isterler ama onu yalnızca baş tanrı öldürebileceği için yeni baş tanrı olarak Numdend'i seçerler ve Numdend Kurhanos'a gelerek onu öldürmek ve eşiyle kendi evlenmek ister ama onu öldürürse Beldin ile evlenemez çünkü eşi ölmüş bir tanrıça bir daha başka bir tanrı ile evlenemez diye kutsal bir yasa vardır. Bu yüzden Galo'yu Abankan adında bir boyuta hapseder ve Beldin ile boşanmalarını güç kullanarak sağlar. Numdend Galo'nun çocuklarını öldürür ve kanlarından kendisine bir şarap nehri yaratır ve ardından on iki yüce tanrıyı kendisine itaat ettirir ve kendisini baş tanrı olarak ilan eder ve Tanrıların doğduğu Kurhanos Şehrini yakar. Bu şehrin küllerini Tumbaaem denen bir büyücüye verir ve külleri evrenin dört bir yanına dağıtarak galaksiler ve gezegenleri yaratır.