Her şey çok hızlı gelişti. Kendimi hiç böyle bir şeyin içinde hayal etmemiştim. Hem de hiç. Evlenmeyi hemen düşünmeyen birisi için erken oluştu her şey. Vallahi anlamadım ne olduğunu ki nasıl anlatayım bir başkasına? Çok klasik olur; biri ile görüşür, anlaşır, karar verir, aileme söylerim. Bu görüşme de kendimi hazır hissedince olur gibiydi. Öyle olmadı. Evlenmekten bu kadar uzaklaştığım, daha defterime iki ay önce "Düşünmüyorum, evlilik deli işi, iki seneye kadar uğraşmam bu işlerle." yazan ben, biriyle karşılaştım. Şimdi evlilik hayali kurduğu biri ile yol yürümek istiyorum. Böyle durup durup nasıl düştüm bu işin içine diyorum, nasıl? Hayret ediyorum, hayret. Gerçekten evlilik bir karşılaşma işidir. Düşünsen, düşünmesen karşına çıkar ve olursa olur. Bütün konuşmalar, bütün hayaller, bütün beklentiler ya da ne bileyim, bütün o şöyle olsunlar, böyle olsunlar... Hepsi eriyip gidiyor gibi. Ve gitgide sakinliyor kalbim. O hızlı çarpıntılar yerini sakinliğe huzura bıraktı. Bu işin olmayışı bile artık beni korkutmuyor. Acısı neyse çekerim diyorum, biliyor musun? Çünkü çok şey öğrendim geçen üç ay boyunca. Çok şey. Ya da değiştim ya da büyüdüm ya da kendimi tanıdım ya da Şükrü Erbaş'ın dediği 'insanın zamana karşı biricik şansı olan aşkı' yakaladım. Onu yaşadım bir kere. Ölmeyeceğim artık aşık olmamış bir şekilde. Kavuşmasak da olur. Yeter ki Allah hayırlısını versin. Hayırlısını. Yeter ki Allah, aşkın coşkun sularında kendini unutturup boğdurmasın denizde. Biraz su yuttuk, biraz daldık içine. Şu: Allah unutmasın beni bu denizde.


Yine de yine de en son dalgalar içinde vardığım yer, sahile sürüklenmiş bir ceset bile olabilir. Ama şunu biliyorum, ceset olup gitsem de sahil Allah'ın. Ben yine gidip ondan deniz isteyeceğim. Çünkü onun merhameti dalgalardaki köpüklerden bile çok. Ölümü diriltir.


"Seni kaybettiğimde bulabileceğim işaretler bırak bana." Çünkü Allah'ım, ben aşık oldum ve seni bulmaya geliyormuşum gibi önce kaybedecek haller içindeyim. Ve neden her aşk senden geçiyor Rabb'im?Neden her sevginin altında seni buluyor yüreğim...