Bunu yaparken ise kategorize ediyor. Bunu yaparkende sürekli hayıflanıyorum. Fona çekmek dedim, çünkü geri-arka meselelerinde kafamda bazı karmaşalar var. Fona çekmek dedim, çünkü bir kelimedeki fikrin zahirden batına olan yolculuğuna fonu uygun gördüm. Çünkü, ben böyle istedim. Bunu farkındayım, çünkü saygıyı olması gereken yere fona çektiğimde kendi istediğimi yapmamın saygıdeğer olduğunu biliyorum. Bunu bildiğim içinde istediğim kelimeyi kullanmakta bir sakınca görmüyorum. 

Neyse, zorlanarak beni sığdırdıklar şu MEB(giriş-gelişme-sonuç) kalıbının zaruriyetinden dolayı biraz girişi uzattım. 

Gelelim gelişme kısmına; Vakit geçtikçe şu saygıyı çektiğim fonun iki manası da karşıladığını görüyorum. Yani hem saygının daha arka planda olması gerektiği mânasında kullanıyorum hem de daha arka katmanda. Çünkü, yaşım ilerledikçe herhangi bir diziyi izlerken karaktere heyecanlandığımda karakterin iç dünyasına ve oyuncunun başarısına heyecanlanmıyorum. Yaşım ilerledikçe senaryoyu yazan kişinin sanatına ve şahsına saygı duyuyorum. Saygı biraz ziyanda olma meselesi gibidir. Saygı duymuyor isem bunu seçerek yapıyor olmam lazım. Fakat, sanırım bunu anlatmak oldukça zor. Sanırım örnekten gitmeliyim.

 -1, 0, +1 sayılarını ceplerimize dolduruyoruz. Ve spesifik bir insana saygı duymuyorsak cebimizden -1'i çıkarıyoruz. Eğer spesifik bir insana saygı duyup duymayacağım üzerine düşünmek dahi istemiyorsam ona 0 sayısını veririm. Yani ona saygı duyuyorda değilim, duymuyorda değilim. Eğer, hayatındaki en ufak bir şeye saygı duyuyor isem +1'i tercih ederim. Bu işin mantığı bence budur. Veya şöyle bir yol da deneyebiliriz. Zaman içerisinde saygıyı hak edecek bir A durumunun arkasında daha devasa daha saygıyı hak edecek bir B durumu gördüğünde ilk olarak B durumuna +1 sayısını ver. Ardından kendine +1 sayısını ver. Ardından A durumuna vermiş olduğun +1 sayısını geri al. Geri al ve ona 0 ver. Çünkü A durumu asla -1'i hak etmiyor. Uzattım yine, özetle saygı verip vermediğine karar vermediysen saygı duyuyorda değilsin duymuyorda değilsin. Sıfırsın. İnsanlar bunu anlamaktan aciz.

Mutlaka bir sonuç olacaktı, MEB sağolsun. MEB'e saygı duymuyorum bu arada. Teşekkür edirem.