Wilheim Schmid' in "Sakin Olmak" kitabından esinle;

"Yitip giden her ilişki, sakin kalmayı yalnız kalmaya dönüştürebilir"

Yaşamı ve dönemlerini harika betimlemiş yazar; kendi dönemimle ilgili, ifade bulmuş hissettirdi..(Henüz bitirmedim)

Yaşlanma, yaş alma her bireyde farklı tezahür eder, iki tanım birbiri yerine kullanılırken aslında nicel ve nitel olarak birbirini karşılamaz.

Yaşamın fiziken aktif dönemi, görece farklı zamanlarda yerini sakinliği bırakır. "Yaşlılık" diye tabir ettiğimiz bu dönem fiziken kısıtlılığı beraberinde getirse de bambaşka zenginliklere kapı açar. Daha önce fırsat bulamadığımız, hayata- insana dair heybemizde birikenlerin farkına varma ve yeni farkındalıklar edinmek için eşsiz bir zaman bulmuşuzdur. Üstelik, bunları paylaşmak ve fayda üretmek için de güçlü bir istek duyarız. Bir sorumluluk duygusuyla tetiklenen bir istek..

Yaşamda her şeyin bir denge içerisinde olduğunu, bizim de onun bir parçası olduğumuzu fark etmenin teslimiyet duygusuna bırakırız kendimizi.

İddialı olmazsa bir "bilgeleşme" kapısı açılmıştır farkındalık yolcusunun mahareti ölçüsünde...Yaşamın erken dönemlerinde de bu yolu fark edenler için yolculuk heyecan vericidir. Fiziksel olarak yavaşladığımız bu dönemin en büyük hediyesi budur. Hayata ve insana dair, türlü sürprizler bekler yolcuyu...

Kitaptan: "Yaşam, kötü kahve içilmeyecek kadar kısadır "