Senaristliğini ve yönetmenliğini Erden Kıral'ın üstlendiği 2013 yapımı film, gerçek bir hikâyeden yola çıkarak senaryolaştırılmıştır. Türkiye'de ilk gösterimini Adana Altın Koza Film Festivali'nde yapan filmin başrollerini ise Tülin Özen, Nadir Sarıbacak ve Tansu Biçer paylaşıyor.

Filmin görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, 2013'te Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülünü almıştır.

Konusu: Cemal, işlediği cinayet sonrası bir madene kaçıp ölüm korkusu ile orada saklanır. Peşinde onu kovalayan bir başka adamsa dışarıdan görünen tüm cesaretine rağmen “öldürmekten” korkmaktadır. Bu iki adamın ortak noktası ise Zeynep adlı bir kadındır. Aslında Cemal ile evli olan Zeynep, bundan seneler önce Cumali adlı bir adamla tutkulu bir ilişki yaşar ama Cumali de evli bir adamdır...

Geriye dönüşler ve şimdiki zaman, geçmiş ve gelecek arasındaki geçişlerle bu üç insanın yaşadıkları öykü beyaz perdeye taşınmıştır.

Film hakkında şahsi düşüncelerim: Ağır ilerleyen bir film. Sahnelerin çoğunun madende geçmesi değinmeye değer gördüğüm bir husus. Zonguldak'taki maden ocaklarında çekilmiş. Beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Erden Kıralʼın izlediğim diğer filmlerini çok çok beğenmiştim. Bu biraz hayal kırıklığı oldu. Yine de izleyecek olanlara keyifli seyirler dilerim.

Kaynak:
https://www.beyazperde.com/filmler/film-211907/
https://tr.wikipedia.org/wiki/Y%C3%BCk_(film)