En fazla ne olabilir ki, bir şey olmaz ya, o kadar da olmaz, bir kereden bir şey olmaz... O kadar da olmaz dediğim ne varsa hep o kadardan daha kötü oldu. Hayatım 'o kadardan daha kötü' ve 'yok daha neler' arasında.


Artık en fazla ne olabilir ki ya da bir kereden bir şey olmaz dediğim hiçbir şeyi yapmayacağım. Sizlere de tavsiyem siz de yapmayın.


Hem ya bunu İsrafil söyleseydi ne olurdu? Hani Sur'u üflemekte görevli olan melek. Bir kereden bir şey olmaz, en fazla ne olabilir ki deseydi ne olurdu? Kıyamet kopardı. Şakasız, mecaz anlam olmadan, gerçek anlamıyla kıyamet kopardı.


Muhtemelen İsrafil bile "en fazla ne olabilir ki" diye Sur'a üflemeyi birkaç kez yeltenmiş ama her defasında Allah tarafından "aklından bile geçirme, daha değil" diye uyarılmıştır. Sen bunu oyun mu zannediyorsun diye de azarlanmıştır. İsrafil'de " ama Allah'ım ya sadece bir kere üfleyecektim diye trip atmıştır. Allah'da galiba bu işin ciddiyetinin farkında olan bir başka bir melek görevlendirmeliydim diye iç geçirmiştir. 


Eğer, en fazla ne olabilir ki ya da benzeri bir cümle kuracağınız bir işe kalkışacaksınız hemen vazgeçin. Başınıza ne geleceğini ön göremiyorsanız, bu cümleyi ilk kuran insanların başına ne geldiğini hatırlayın.


Siz de biliyorsunuz ki bu cümleyi ilk kuran insanlar cennetten kovuldu. Havva Adem'e yasak meyveyi uzatıp "en fazla ne olabilir ki demişti sonrası hepimiz biliyoruz zaten.


Zaten sizin de birçok defa tecrübe ettiğiniz gibi; işlerin genellikle istemediğimiz gibi sonuçlanma eğilimi var. Murphy amca da zamanında kanunlarıyla uyarmış; bir işin ters gitme olasılığı varsa ters gider demiş.


Yani genel olarak insanların olmasını istedikleri ve olmasını istemedikleri şeylerin arasında ters orantı vardır. Pardon zzzt orantı vardır"Zzzt Erenköy'deki 'zzt'


Bazen olmasını istediğim bir şeyi istemiyormuş gibi yapıp ters psikoloji taktiği yapıyorum. Tabi ki de sonuç hüsran. Allah'ın yukarıdan bana bakıp yemezler ya kulum deyip kahkaha attığını hissedebiliyorum. Beynimde komedi dizilerindeki kahkaha efekti canlanıyor. Böyle Allah ve etrafındaki melekler birbirlerine bakarak kahkaha atıyorlar. 


Allah'ım kabul etmeliyiz ki garip bir espri anlayışınız var. 


Allah'ım ben ne zaman 'yemezler ya kulumdan' yürü ya kulum evresine geçeceğim? Allah'ım seninde bildiğin gibi işler bildiğin gibi değil. Allah'ım yürüyeyim mi, Allah'ım?