Başlığı yazarken, nesnelerin arasına virgül koymadığım için kendimi çok rahatsız hissettim ama bu bir başlık olduğu için virgül konulacağını sanmıyorum.


Şu sıralar çok kitap okuyorum ve çok kitap okumak önümdeki soda şişesinden bile edebi bir anlam çıkarabileceğim anlamına geliyor. Bu sizin için çekilmez bir şey olabilir çünkü ben olsam, beni okumazdım. Çünkü farklı bir şey yok .Buraya içini döken 25 yaşında bir insandan sıradan yazılar bunlar. Sadece, bana gereğinden fazla anlam ve değer vermiş birisi için ilginç ve hoş olabilir bu yazılar. Bugünkü yazımın şanslıları da başlıkta gördüğünüz, bu sabah kahvaltımda bulunan yiyecekler. Ve onları diğerlerine tercih edecek olan sensin.


Balı diğerlerine tercih eden insan şu sıralar cinsel açlıkla boğuşuyor muhtemelen. Cinsel açlık çekmesinin nedeni, her zaman ortalamanın üstünde seks yapmış olması. Veya kan şekeri düşük. Çünkü bu kadar tatlı şeyleri genelde bir şeye ihtiyacımız olduğundan canımız çeker. Seks ya da glikoz. Dördünün küçük kaplarda olduğunu düşünürsek, içlerinden ilk balın tadına bakacak olan insan, hayatı da sınırlarda yaşamayı seviyordur. Mesela bir ay için 2000 lira parası olduğunu varsayarsak 1900 lirasını ilk 2 gün harcayıpgeri kalan 28 gün 100 lira ile geçinmeye çalışan insandır.


Zeytini diğerlerine tercih eden insan ise küçük şeylerle mutlu olan, minimalist yaşamı benimseyen insandır. Zeytin fakirliğin ve minimalizmin simgesidir. Fakirliğini dile getirmek isteyen insanların "Kahvaltıda üçer zeytin yiyip okula giderdik." dediklerini duyabilirsiniz. Bu insanlardan kimseye zarar gelmez ve insanlığın geleceği için umutlarını artırır. Ama biraz saf olabilirler ve gereksiz yere zararsız yalan söylemek (kaba tabiriyle sallamak) gibi alışkanlıkları olabilir.


Reçel de bal gibi tatlıdır ama reçeli seçen insanın balı seçen insanla arasındaki fark genellikle balı tercih edecek kadar cesaretli ve umursamaz olamamasıdır. Hayatı limitlerde yaşamayı isteyip, o özgüvenin ve karakterin kendinde olmadığını biliyordur; bazen kendine yakıştıramasa da. Ve balı seçen insanlara içten içe özenir. Evet, verdiğimiz örneğe göre ayın 28 gününü göreceli olarak baldan daha iyi geçirecek ama balın yaşadığı o iki günü hayatı boyunca asla yaşayamayacak. Bal herkese ilginç gelebilecek hikayelerini anlatırken o da başkalarına kendi yaşamış gibi balın hikayelerini anlatabilir. Bal gibi özgüvenli olmadığı için de insanların arkasından daha çok konuşur ve kuyularını kazar. Reçel orospu çocuğudur.


Peynir memurdur. Sabah 8 akşam 5 işe gidip gelir ve akşamları Survivor izler. Hayatı boyunca en fazla üç tane karşı cinsle sevişmiştir. Ortalamadır. Ortalama olmaktan da garipsenecek şekilde memnundur çünkü ortalamalara hayran olan kapasite hiç azımsanacak gibi değildir. Hayatı boyunca ne uzar ne kısalır. Ve yüzündeki ifadesizlikle ölür. Gerçi ne zaman yaşamıştır ki?