Göz alabildiğine uzun, çocuk seslerinin kuş seslerine karıştığı o sokağa girdiğimde, bahar şehre küçük bir çocuk gibi sokulmaya çalışıyordu. Bir şeyleri oldurabilmek telaşı tüm sokakta kendini fırından, balıkçıdan yükselen kokularla; sokakta yapılan maçtan yükselen gol sesleriyle gösteriyordu. Ben ise bir şeyleri bir türlü olduramamanın verdiği endişeyle baharın esintisini tenimde hissediyordum. Bahar, senden ılık bir esinti getirdiği zaman anlamlı olurdu; şimdi ise gözümde telaşımı tenime işleyen bir kötülük yalnızca. Tıpkı tüm iyiliklerin eninde sonunda gidecek bir yer bulamayıp o ateşe yürümesi gibi. Oysaki bahar, bir zamanlar dünyanın en güzel iyiliğini yapardı ikimize. İkimizin olan her şeye. Ne kadar da uzağım şimdi iyi diye adlandırılan şeylere.


Dün akşam gözümün önüne gelip duruyor, o şarkıda da dediği gibi; bir ihtimalin heyecanına üzülüyorum. Heyecan duyacağım tek ihtimal olmana üzülüyorum. Yıllarca yenemediğim de bu değil miydi? Seni terk ettiğim yollardan sana dönüyor oluşuma üzülüyorum. Seni terk edişimin bir yolunu bulamıyorum, tüm yolları eninde sonunda sana dönüş için kullanıyorum. Tüm dönüş biletlerim, sana uzansın istiyorum. Sen benim, uzun süre uzak kaldıktan sonra evime döndüğümde içime dolan o hissin. Belki o evin içinde hiç mutlu olamıyorum, sadece mutsuzluktan örülen duvarlar hâkim ama benim olan bir şeye dönmüş olmanın heyecanını o kapıdan her girdiğimde hissedebiliyorum, bunu kaybetmiyorum. Tıpkı sana her döndüğümde hissettiğim gibi, senin ruhumun içinde bir yerde bana ait olduğunu biliyorum. Senin benim evim olduğunu ve ne kadar mutsuzluk yaşasak da dönüş yolunda ve seni gördüğüm o anda yaşadığım huzuru tarif edemiyorum. Gözlerimi her kapattığımda gülüşün düşüyor göz kapaklarıma, asıl o zaman görmeye başlıyorum. Asıl o zaman, ördüğüm o taşlarla yıkıntılarımı ezebileceğime inanıyorum. ''Ben bu devranı döndürürüm.'' diyorum. Göz kapaklarımdan bedenime anlamsız bir cesaret doğuyor. Yeniden doğuyorum.


Sahi sevgilim, söylesene. Sen ve ben, bu devranı döndürür müyüz? 



Bu yazıyı sonlandırmam için bana fısıldayan şarkı, belki size de bir şeyler fısıldar diye: https://www.youtube.com/watch?v=yvHC4szZfKA