Gel artık optik illüzyonlardan arınmanın zamanı, garda. Her yuvarlak isabetsizliğimde sana, kaçıngan bir at benzerliği. Olumlu bir profili bölüşürsem, dönüşür müsün benimle? Bıraksam kil maskeli safsatanın cevabını, kaçırır mısın aklını? Kaçır.


Gözbebeklerinde denizler köpürüyor, her dalgada daldayım, her dalgada aynı saftayım. Her gece ve ruhsatlı tabelanı arıyorum her yaşımda. Her farklı kanvasta canının sıkılmaması kadar uzanıyorum his dediğim bulutlu yarına. Sıkılma.


Güzelsin, her canında, hep yanımda, her yanında. Galiba çok volkanlı bir girdapta, hoşgörünle, göreceli dörtgen, dördüncüsü zaman. Sindiğin her içimde ayrı tatta. Buğulu yüzünde pişmanlığın da yok, kuğulu gözünde bana dair direnişler. Ben giyinirim direnci, bilincinde misin? Direnme.


Geziniyor saçlarım, saçaklarında, saçma sapan sarayında suskunluğun. Geziniyor saçların, saçaklarımda. Çanak anten trambolininde bu benim, seninle senden sonra serbest dalış. Guguk kasırgası, kapalı lobi, havadar. Sınırlı çaban da pistten indiğinde kabul. Gösterebilir mi ışıltılarının yansıması benim aksimi? Göster.


Gönülsüz aş, aşamadığında cayma, ben tüm cazımla sırtında destek veren payandan, memnun oldum, tanış oldum, pusulam. Ricacı kafaya, rızası var kanepede susmanın, tenekede sızmanın. Bu kalibre, senden ziyade ziyaretine teşne; sekten ziyade vatkana vişne rengi, papyon gibi bir papatya. Yeğler misin dört gün, beş saat ve on altı dakikaya kadar benimle falsız bir telvede bulunmayı? Bulun. Bula beni ruhuna.