Gizem hiç çalışmak istemiyor. Evden çıkmak da istemiyor. Evde pineklemek istiyor.

Ama pazartesi günü işe, eğitime gidecekmiş. Bunun için Gizem çok üzgün.

Ve Gizem yeni işinden çok korkuyormuş. Yeni şeyler öğrenecek, bir sürü kaygı dolu şey yaşayacakmış. Yeni insanlar tanıyacak ve amirine amirim mi diyecekmiş?

Hiçbir şey bilmiyor.

Keşke bir koyun olsam ve sabahtan akşama kadar otlasam diyor.

Amiri olacak adam çok düzgün biri. Bir güvenlik kız var ve çok şapşik. Sevdi. Gizem'in işe girmesini ve para kazanmasını istiyor. Bir tane de yetkili olan başka bir güvenlik var. Gizem'e bıyık altından güldü, maskelerden bahsettiği sırada. Sanırım onunla muhabbet edilebilir.

Bir tane yeni başlayan güvenlik erkek var. Çok soğuk ve askere gidecekmiş. Bir tane kız daha. Çıtı pıtı ve salağın tekine benziyor, çünkü çok zayıf ve Gizem kıskandı. Salı günü kıyafet verdiklerinde o kızdan büyük kıyafetler alacak olmak onu geriyor. Bir mucize olsun da salıya kadar tığ gibi olsa. Yine de onun kadar olamaz. (çünkü fazla zayıf..) aptal kız!

Bir de son olarak kapıdaki güvenlikler var. Onlar çok aptal ama iyi insanlara benziyorlar.

Gizem çok aptal değil.

AMA İŞE GİTMEK İSTEMİYORUM.

Sabahtan geceye kadar çizgifilm izlemek, kahve içmek ve havuç yemek istiyorum. (Babam da para göndersin, ben yatayım ehe.)


Yine 11 Kasım


Çalışmak istemeyen Gizem Tom ve Jerry izliyor. Biraz huzurlu. Yarın da uyanır ve kahvaltı yapar, sevgilisiyle uğraşır, susasır ve su içer. Tom ve Jerry'i izler ve gece olunca uyur.

Ve sonraki gün berbat bir gün. İşe gidecek, sabah erken kalkacak. Parası yok, kaygılanacak. İş yerinde yeni şeyler öğrenmeye çalışacak, hiç istemese de.

Avm ortamı, o kapalı büyük oda, onu çok üzecek ve aptal gibi hissettirecek. İnsanlar midesini bulandıracak, ''Lanet aptal insanlar!'' diyecek içinden ve sövecek onlara.

-Bu aptal yerde işiniz ne?!

Ama önce durun, önce insan kaynaklarına gidecek Gizem. Bir takım evraklar filan alacakmış. (İnsan kaynakları çok saçma bir ad.) Benim kaynağım ehehe. Sonra eğitim, bok.

Sonra biraz da dans edeceğim, yani şimdi. Ve çizgi film izlerken iş yerimi animasyona çevireceğim. Hiç değilse tatil bir gün. Ama pazartesi bombok.