Doğa bilgedir, akışı kendindedir.
Nature Serisi, Belma Bozkurt
*Belma Bozkurt kimdir?
Belma Bozkurt, 1983 yılında, İstanbul’da doğdu. Pertevniyal Lisesi ve Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, yüksek öğrenimini Yeditepe Üniversitesi MBA bölümünde burslu olarak yüksek onur derecesi ile tamamladı. CTI co active coach olma yolunda eğitimlerine devam ediyor. 16 yılı aşkın süredir ilaç sektöründe çeşitli satış-pazarlama yöneticilik rollerinde tecrübesi var ve aktif olarak kurumsal hayattaki çalışmalarını başarıyla sürdürüyor.
*Belma Bozkurt için sanat ne demek?
Belma Bozkurt sanatı, ‘insanı, insana, insanca anlatma yolu’ olarak tanımlıyor. Sanatın birleştirici ve kapsayıcı rolünü her zaman yaptığı işlere ve hayatına katmak başarılı olmasını sağladı. Pandemi döneminde ürettiği dışavurumsal resim çalışmalarını hayatın hediyesi olarak kucakladı. Bu cesaret sayesinde hayatına yeni bir anlam ve kendini gerçekleştirdiği yeni bir dünya yarattı.
*Manifestosu nedir?
‘Kolektivist insan’ bakış açısı ile, toplumsal konulara duyarlı, duygulara yakın, farkındalık dolu soyut akrilik çalışmalarını spiritüel bakış açısı ile pekiştirerek sanatseverlere sunuyor. @belmabozkurt.art instagram hesabındaki ve sergilerdeki çalışmalarının gelirlerini bağış yoluyla değerlendirmekten de büyük mutluluk duyuyor.
*Nature Serisi ile neyi amaçlıyor?
Yaşadığımız dünya ve doğa yaşamımızı sürdüreceğimiz yegane evimizdir. Bireysel bakış açılarının yoğunlaşması sonucu kolektivist ruhtan uzaklaşılarak doğayı korumaktan ve evimiz saymaktan uzak düştük. İnsanların el ele vererek doğayı korumak için işbirliği sağlaması için doğadan gelen doğal ürünlerle Nature Serisi’ni hayata geçirdi. Nature serisi Nature, Orman ve Volkan olmak üzere akrilik üç eserden oluşmaktadır. Detaylar için @belmabozkurt.art IG hesabını takip edebilirsiniz.
*Bugüne kadar hangi platformlarda yer aldı?
La Visione Art Gallery, Next Gallery ve Karl & Ein Gallery kapsamında düzenlenen sergilerde ve bazı önemli müzayedelerde sanatseverler ve sanatçılarla buluşmaya devam ediyor.
*Önümüzdeki günlerde hangi platformlarda yer alacak?
30 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Merkez Hasan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek Karl & Ein Galeri’nin düzenlediği ‘MAİ’ isimli karma sergiye eserleri ile katılarak sanatseverlerle buluşacak. Temmuz ayında 3459 Sanat Galesi tarafından gerçekleşecek 1. Uluslararası ‘REVIVAL’ isimli sergide 3 eseri ile yer alacak (@3459artgallery/IG hesabı) ve ayrıca Leyl Art Sanat Galeri’nin düzenleyeceği müzayedede 2 eseri yer alacak. (@uskudartproject/IG hesabı)