Bugünlerde etrafımdaki herkes evlenme hevesinde. Evlilik sayesinde hayatlarının değişeceğine, başkalarıyla girdikleri yarışta bir üst kademeye çıkacaklarına inanıyor insanlar. Kendilerini sürekli bir yarışmada gören, kim ne yaparsa aynısını yapmak zorunda hisseden insanlar.. Oysa evlilik sandıkları gibi bir şey değil. Atılan bir imza bütün hayatını peri masalına çevirmiyor ne yazık ki. Bize anlatılan prenses hikayeleri, beyaz atlı prensle ömür boyu mutlu yaşama hayalleri gerçek değil maalesef. Ama buna inanıyor insanlar daha doğrusu inanmak istiyor.

Herkesin sosyal medyada hep mutlu, hep güzel, hep eğlenerek çekildiği pozları gerçek sanmakla başlıyorlar hata yapmaya. Kendilerince girdikleri yarışta da böyle mutlu, güzel ve eğlenceli olmaya şartlıyorlar kendilerini. Evli olursam mutlu olurum, şu tatile gidersem çok eğlenirim, şu botoxu yaptırırsam çok güzel gözükürüm, şu işe girersem başarılı olurum, çocuğum olursa evliliğim daha iyi olur gibi düşünceler mutluluklarını hep şartlara bağlamaya alıştırıyor insanları. Şunu bilmiyorlar ki; her evlenen mutlu değil, her tatil çok eğlenceli geçmiyor, her botox güzelleştirmiyor, her iş başarı getirmiyor, her çocuk evliliğe iyi gelmiyor.

Kolay gibi gözüken evlilik hayatı herkes için uygun değil bence. Yanında anlayışlı, düşünceli, seni çok seven bir eş varsa evet dünyanın en güzel duygusu onun yanında olmak, onunla uyuyup onunla uyanmak, her sevinci her zorluğu onunla paylaşmak.. Bir de tam tersini düşünün. Evlilik size peri masalı da yaşatabilir, hayatınızı bir kabusa da çevirebilir. O yüzden önemli olan o imzayı atıp evlenmeniz değil, kiminle evlenmeye karar verdiğiniz. Belki de hayatımızın en önemli kararı. O evlilikte mutlu olup olmayacağınız asıl soru işareti. Herkes herkesle evlenebilir ama herkes herkesin hayat arkadaşı, yol arkadaşı olamaz. Böylesine önemli bir kararı alırken de acele etmek, yeter ki evleneyim düşüncesi hata yapmaya itiyor insanları. Kendi elleriyle inşa ettikleri bir hapishanede esir hayatı yaşamaya başlıyorlar sonrasında. Çoğu kişi de başarısızlık olarak görüneceğinden korktuğu için mutlu olmasa bile bitiremiyor evliliğini. Bitiremedikçe kendini yavaş yavaş bitirdiğinin farkına bile varmıyor.

Evlenmek için yanıp tutuşanlara naçizane küçük bir tavsiye; size iyi geleceğine, sizi ne olursa olsun çok seveceğine, sizi tamamlayacağına inandığınız kişi karşınıza çıkarsa hiç durmayın, hemen evlenin. Ama sadece "evlenmek"se niyetiniz durup düşünün iyice. Herkes evlenmek zorunda değil. Çünkü gerçek mutluk evlilikten değil, istediğiniz hayatı yaşamaktan geçiyor.