Benlerimden birini tanımak mı istiyorsun? Kapatma oku. Korkma yakalanmadın. Gayet açık seçiğim zaten. İnsan kaçakçılarından 5 metre ötede küçük ve taşsız bir mezara ait aslen yazdıklarım. Ama gün gibi burdalar. Hangimiz ait olduğumuz yerdeyiz ki zaten?


Gel otur bir iskemle çek. Sen de kendi hikayeni anlat. Kırık döküklerini es geçerek,olmak istediğini söyleyerek. Korkma yakalanmadın. Sen de açık seçiksin aslında. 2 karış dünyada bir parmağın milyonda birisin. Kalabalıksın. Saklanamazsın. Kaçsan kendi duvarlarına çarpar yığılırsın. Hangimiz ayaktayız zaten?


Ne kadar sevsek de bu tanışma oyununu ikimiz de biliyoruz ki yalanız. Sahnede rahibi oynayan iki dinsiziz. Yine de icra edelim sanatımızı. Yaşamadığımız mutlulukları anlatalım. Sen mesela ilk saklambacını kaç yaşında oynadın? Ne işle meşgulsün? Şu koca dünyada ruhun ne iş yapar? 


Bak gördün mü sen de? Cevaplar eksik, gözler kaçamak... Birini soymak öyle basit olsaydı tanırdın beni. İçindeki rahatsız edici meraktan buradasın. Ne yazık ki uzun ve sessizce yan yana oturmamış iki insanın diğerini bilmesi mümkün değil. Çünkü acılardan işlenmiş iki bedenin dışa vurumları ne kadar gösterişli ve gürültülüyse de içine oturanlar yalnızca birkaç fısıltıdır. Merhaba. Doğru yerdesin.