Ey Garip Hareketinin eşsiz şairi Orhan Veli! Edebiyatımızın en kıymetlilerinden biri! Biz, şiirlerinle büyüyen, şairliğinle başka lisanlara övünen, seni okudukça sevinen, yokluğunda üzülen... Örnek alıp, seni ve şiirlerini anlatan dört bir yana. Dilimde bir "gözlerim kapalı" telaffuzu seni bekliyorum İstanbul sokaklarında. Tarihi şehrin sokakları tıklım tıklım, senin zamanında yaşayıp seni görmek isteyen benlerle dolu.


Hangi öğretmen, hangi öğrenci senden habersiz? Hangi insan senin deyiminle İstanbul'u dinlemiyor gözleri kapalı? Ve hangi şairin kaleminde sana vurgu yok? Söyle, varsa bileyim, kalemleri tükenip helak olsun onca öğretmen, öğrenci İstanbul sokaklarında.


Ne anlamlı şiirler kaleme almışsın. Onca zaman sonra hala şiirlerin yankılanıyor kulağımda. Okurun olmak ne güzelmiş diyorum kendi kendime. Sırf bu yüzden sarılıyorum kaleme kağıda.


Senin zamanında Garip Hareketinde olamayışım... Şüphesiz bu en büyük yetimliğim? Yine de öyle mürekkeplerde şiir olmuşsun ki gül kokulu eserler bırakıyorsun etrafa. O güzel eserlerle biraz olsun ferahlıyor içim.


Ben ki şiir anlayışıyla sana uzak, kalben tam yanında... Ben, senin hayranın; senin şiirlerinle büyüyenim. Seni hiç canlı görmedim. İçimi ürpertiyor düşlerimdeki hayalin.


"Hayat bedava, bulut bedava" deyişin geliyor aklıma. Senin şiirlerini ezberlediğim gün, kapıldığım heyecan, herkese mutlaka Orhan Veli okumalısın diye ısrarlarım. Anlatamıyorum dediğin altı hece yankılanıyor dağlarda.


Ben şiirlerimde gelişmek için sana muhtacım Orhan Veli! Amatörce kaleme aldığım yazılarda senden esintilere muhtacım. Doktorun yazdığı reçete gibi şiirlerin. Aslında satırlar kifayetsiz kalır seni anarken. Bu kadar nasıl yazabildim ben de şaşkınım. Daha nasıl anlatayım içimdeki seni bilmem ki? Burada bırakayım da şiirlerinin arasında kaybolup gideyim.


Ey Garip Hareketinin eşsiz şairi Orhan Veli! Edebiyatımızın en kıymetlilerinden biri! Biz şiirlerinle büyüyen, şairliğinle başka lisanlara övünen, seni okudukça sevinen, yokluğunda üzülen... Örnek alıp, seni ve şiirlerini anlatan dört bir yana. Dilimde bir "gözlerim kapalı" telaffuzu seni bekliyorum İstanbul sokaklarında. Tarihi şehrin sokakları tıklım tıklım, senin zamanında yaşayıp seni görmek isteyen benlerle dolu. Hadi çık gel, İstanbul'u dinleyelim gözlerimiz kapalı.