Biz seninle birlikte büyüdük işte bu yüzden yazıyorum sana ve biliyorum içinde her zaman yerim var. Senin bana her zaman iltimasın var bu yüzden okuyacağına şüphem yok. Sana ulaşmanın en doğru yolu bu gibi geldi bu yüzden mektup yazmayı seçtim sana daha önce yazdığım mektuplardan biraz farklı olsa da bu mektup da sana ve yalnızca senin için…

Belki de kendim için. Bir vedalaşma, geç kalmış bir açıklama ya da bir iç rahatlatma kim bilir.


Yıllar içinde senin bana bıraktığın bir sürü an benimle yaşıyor, onlarla birlikte sen de içimde yaşıyorsun. Yollarımız ayrıldı ve bugün görüşmüyoruz diye sanma ki sana ait her şey gitti. Evet sen benimle değilsin ancak yaşadıklarımız, yaptıklarımız, güldüklerimiz ağladıklarımız hep aklımda benimle. Biz seninle tanıştık ve tanışık kaldık. 

Ne zaman biber ve peyniri ekmeğin arasında yesem benimle paylaştığın biberli peynirli ekmek geliyor aklıma aynı gün yeşil nane atıp içmiştik çayımıza, öğle yemeklerimizi birlikte yediğimiz günlerdi. Diğerleri naneli çayı denemişlerdi biz yeni deniyorduk. Sana anlattığım dil bilgisi sorularında yaptığın muziplikler benim çözemediğim senin çözdüğün türevler geliyor aklıma. Bir de şehrin en büyük parklarından birinde oturmuş konuşurken gelen garsonu fark etmeyişimiz öyle içten bakarken bana söylediğin sıcacık kesmelerin geliyor ve ben halen ne zaman kötü hissetsem kendimi gözlerimi kapatıp o gün yeniden yaşıyorum sevildiğimi ne çok hissetmiştim.