Uzaklara bakan bir adamım sadece, avuçlarının içi kanla dolu. Kendi hayatının katiliydi bu adam ancak bir seri katildi. Her gün doğup her gün kendi kendini öldürüyordu. Ne düşünürsün ki, bitmiş gitmiş bir adam işte, ne beklersin değil mi? İşte hikâye böyle başlıyor. Bu bir seri katilin hikayesi ancak öldürdüğü tek kişi kendisi. 


Her gecenin bir aydınlığı olduğu bir günde. Bitmeyen bir haykırışın başladığı tek saatteyim. Bitmişliğimin üstüne bir yorgunluk çöktü, tükenen umutlarım bir bardak şaraptan fazla değildi. Kafamın içindeki sözcükler bir bir şarkı sözlerine dönüşüyor, unutma ben sadece seri katilim. Kalkmak zorunda olduğum bir sabahın olduğunu düşünmek sadece bir ıstırap. Neden korkuyorlardı ki bu karanlıktan? Neden korktum ki karanlığın kendisinden. Aklımdan geçen sözcüklerin her bir tanesi anlamını düşünememek kadar zorlayan bir hayattı işte. Anlamsız sözcüklerin yan yana gelip sadece anlamsız bir kişilik doğurduğu bir katildim. Yine bir sabah uyanıp hayatımda bir kişiliği daha öldürmek zorundayım. Soru sormaktan korkan bir hayattaki sessiz insanlığın kendisi olduğunu düşünüyorum. Tutunmuşum bir zırvalığa, adına ise zaman koymuşlar. Kaybettiğim tek şey zamanımdan başka bir şey değilmiş, zamanı olmayan insanların zamanı olmak istemekti hatam AMA zamansız insanların katili oldum sadece. Zaman, zaman, ah canım zaman ne güzel kelimeler değil mi en azından onlar zamansız olduğunu biliyorlar. Fırsat işte ancak fırsat istenilen ve bilinen bir kişiye verilir. Kim bir seri katile fırsat verir diye düşünürken bir kişi daha öldürdüm. Kahretsin! Sadece kendi olmak istediği için öldürdüm onu. 


Ne oldu farklı düşüncelerin, anlamsız cümlelerin yan yana gelmesinden mi korktun. Bu hikâye böyle, sana anlamsız bir adamın anlamlı sözcükleriyle donatılmış bir şarap sunuyorum ama sen ne anlarsın ki. Bir kez bile gülmek için fırsat vermedin ki gülmenin anlamını unuttum. Pardon, yapmadığım bir eylemin üstüne düşünmek sizi ve sizin gibileri yorar, değil mi? Gerçekler acıttı, komiksin bunlar sadece iltifattan başka bir şey değil. Birkaç kelime duyduktan sonra pes ediyorsan. GÜLMEYE HAKKIN YOK EN AZINDAN BENİM OLANI ÇALMA demeliyim değil mi? 


DOĞRU! Ben mutlu değilim, ben konuşamıyorum. Gizemli bir adamım değil mi? Her an avucumun içinden bir ay çıkacak ve sonsuzluğa hapsedecek gibi çünkü eller sadece bir katile aitti. Bir yıldız gibi ne çok parlak ne de çok solgun bir şekilde yaklaştım sizlere. Beni tanıyamazsınız ÇÜN-KÜ BEN İDİM katiliniz. 


Yani, bütün her şeyin suçlusu bendim. Tek istediği şey “Geri dönmeni istedim.” lafını söyleyene kadardı. Senaryolar, hikayeler yazsam sana ne yaradı ki. Ben kendim değilim, sadece anlamlı sözcüklerimi anlamsız SEN ile doldurdum. Gülmek için bir sebep istiyorum sadece, yani bir gün ölmek istedim. Bugün ölmek istedim, sana var olmak isterdim, sana verdiğim her varlıkları tek tek öldürüyorum. Bilmiyorsunuz ne hallerdeyim. 

BİLMİYORSUNUZ NE HAYALLERDEYİM! Sadece gülmek istedim. Ne güzel gülerdin.