Hımmm, demek sen buraya gelmeden önce çok zalimdin. Asar keserdin öyle mi? Ben seni tanımıyorum, henüz dün gördüm. Hakkında konuşmak atıp tutmak olur. Bu yüzden yargılarım olmadan dinleyeceğim seni. Hadi konuş. Anlat bana dostum, sen kimsin?  


Hııh?

  

Anlamadın mı dostum. Hımm... Diyorum ki seni dinliyorum. Bana gönlünden geçeni anlat. Seni dinleyeceğim.  


Hıhımm... 


Sanırım... Pek konuşmayı sevmiyorsun ha? Bak önce ben başlayayım, diyerek kendimi boydan boya gösterdim elimle. On saniyemi almıştı kendimi tamamlamak. İşim bitince gözlerimi kaldırıp karşımdaki kimsesiz, çulsuz ve harap haldeki insana baktım. Yanında pek asil, çok da şık duruyordum üstelik. Jilet gibi ütülüydüm ve ayakkabılarım vardı ayağımda. Onun çıplak, nasırlı ve kirden kararmış ayakları yanında çok temizdim.  

Öhöm diyerek boğazımı temizledim. Uzaklara dalmış gözlerini, yeniden bana sabitledi. Çok sık dalıyordu. Sanki zorla dikkatini çekip zorla konuşturuyordum. Hoş, konuşmuyordu da. 


Öhöm. Bak mesela ben, bana bak. Bana çulsuz demezsin. Hımmm, yani... ben... İyi şartlardayım. Neyse ben iyi biriyim mesela, asıp kesmem. Hiç asıp kesmedim. Ben hep köşemde dururum ve olanları izlerim. Çenemi de şöyle kaldırırım, bak şöyle. Burnum havada sanma, yalnızca işimi iyi yapmak için, daha iyi görmek için. Ahahahaha hani bilirsin ya, kurt da demiş ki kırmızı başlıklı kıza, gözlerim çok büyük, seni daha iyi görmek için yavrucuğum! Ahahaha ben de öyle, ama kurt değilim. Olsa olsa ben büyükanneyim. Yatağında yatıp ölümü ve kurabiyeleri bekleyen büyük bir anne. 


Hadi dostum, şimdi de sen anlat. Bak bana, beni gördün ya, hadi kendini anlat. 


Hıhımmm.

  

Canım bırak hımlamayı, bana kelime buyur, bana cümleler kur. Bana saçma da olsa bir şey söyle. Yalvarırım! Nolur benimle konuş. 


Immmm. 


Kaşlarını çatmıştı uğursuz, konuşacak sandım. Ama daha kısık sesle mırıldanmaktan başka bir şey yapmadı. Sinirlerimin çekildiğini hissediyordum. Alnımda bir damar zonkluyordu.  


Konuşsana be zalim. 

‘’Bana bak!’’ diye bağırdım. Ağzımdan tükürükler saçılıp çulsuzu ıslattı.  


Hıhımmm dedi o sadece, yine. 

 

Elimde olmadan yumruğumu sıkmış, kaşlarım çatılmıştı. Ben, ben değildim sanki. Ben zalim biriydim.  

Demek hımmm!