İnsan sürekli aynı şeyi duymaktan yoruluyor.

İnsan, sürekli ondan daha akıllı olduğunu düşünen ama bunu açıkça belirtecek cesarete sahip olmayan diğer insanların muhteşem zihinlerinden dökülen eşsiz tavsiyelerden bir miktar daralıyor, inanın ki.


Tüm bunlar içimdeki boşluğu doldurmayacakmış, tabii ya.

Para ve başarı hırsı sadece manevi eksikliklerin farklı bir tezahürüymüş, hadi canım?

Materyalist davranarak ancak kaçınılmaz kırılma noktamı geciktirmeye çalışıyormuşum, vay babanın kemiklerini.


Bazı çöküşler kaçınılmazdır, birtanem.

Çiçeğim, sana diyorum ki -olduğu yerde kıpırdanıp iyice öne eğilir- bazı kırılmalar, ihtişamlı olmak zorundadır.

Söz ettiğiniz bu manevi eksiklik zırvaları 20 yıl önceki manşetlerden, var mı yeni bir şey?

Mesela, aslında bunların hiçbirinin iyileşmeyeceği konusunda ne düşünüyorsunuz, hani bunu da en iyi siz bilirsiniz diye bir sorayım dedim azizim, belli mi olur? Belki hayatımı falan kurtarırsınız. Belki 40 kilo üstü herhangi bir kadın tayt giydiyse sokakta yanından geçerken ekşi bir suratla süzmeden edemeyen siz, yüreği altın kaplı sperm ziyanları lütfedip bize el uzatırsınız?

Gönül gözünüzdeki kataraktla lafımı ortadan ikiye bölüp neler neler gördüğünüzü anlatır, bunların daha hiçbir şey olduğunu söyleyip biz zavallı köylüleri aydınlatırsınız.

Kurbanlık yaşam koçları.

Regl kanınızı alnımın orta yerine sürüp beyaz yakalı çirkin kocanıza yalatacağım ama vakti var. Medeniyete dair ne kaldıysa bende, her kuruşunu sizler için dansöz memesine sıkıştırıyorum şimdilik.

Not: Oryantal Didem, derin yaram... Öpüyorum, neyse.


Şimdi demek istediğim şu, var olanın altını çizmek suretiyle kendinizce dahicilik oynamanızın dramadaki başrole en ufak bir faydası yok.

Hayır, herhangi bir şeyin olacak mı zaten?

Yok, onu diyorum.

Yok. I-ıh. Olmaz.


Her şeye iyileştirilebilir bir travma refleksi şeklinde bakmak yapıcı gibi görünen, içi bomboş bir akım benim nazarımda.

Ne yaptığınıza, yapmaya çalıştığınıza dair en ufak bir fikriniz yok ama her şeyle... Aman ya rabbi, her şeyle ilgili bir fikriniz var.

İnsan iyileşmez canımın içi.

İnsan, anksiyetesi ve her hatırladığında kafasını duvara vurmamak için muhteşem bir irade gücü sergilediği boktan anılarıyla var.

Travma sonrasü stres bozokluğu ve obsesif kontratak bişektomisi.

İşinize bakmak çok da zor olmamalı.

İnsan, düzeltilemez.

Sen ve ben, kusurlu insanlardan doğup daha da kusurlu insanların bize kazandırdığı kusurlarla devam ediyoruz küçük, çürümüş hayatlarımıza.

Hiçbiri etik değil. Hiçbiri anormal de değil.

İdeal değil ama bakarsan, kaçınılabilir de değil.

Haliyle, hiç acınası değil.

Üzülmüyorum hiçbirimize.

Ama tıpkı ölüm gibi barışmak gerekir olduğumuz, yaşadığımız ve olacağımız her şeyle. Barışmak dediysem pek de huzurlu canlanmamıştır umarım gözünüzde. İnsan kardeşiyle de barışıktır ama haber vermeden tişörtünü giydi diye suratına ütü basmaya kalkar.

Ne güzel varlıklarız be. (Şef öpücüğü)


Dolayısıyla bir beis görmüyorum edinemediğim erdem ve güzelliğin açığını para ve bilumum dünyevi dikkat dağıtıcı unsurla gidermekte.

Dedim ya, iyileşmek diye bir şey asla var olmadı.

Şükürler olsun ki, hepimizi ayıran tek şey bize hiç verilmemiş, çok görülmüş olanlar şimdiye dek. Hala böylesine aynıyken herkes gözümüzde, düşün nasıl bir bok çukurunda yüzüyor olurduk hepinizi pamuklar içinde büyütselerdi bir de.

Yani batacaksam her halükarda, ki ben yakınlarda yeteri kadar kalın ve damarlı bir dal henüz göremiyorum, yatımdan atılan havai fişekleri seyrederek batacağım.


Gerekirse öbür tarafa geçerken bile özel şoför kullanacağım.

Zira tahminimce pek de bilinçli olmayacağım.

Özel tasarım koltuklarda içim çıkana kadar ağlarken detoks suyu kusacağım.


Bazı boşluklar Merveciğim, hani dedin ya ince parmaklı, kemikli, tek hareketimle kırabileceğim ellerini birbirine kenetleyerek, başını hafif yana yatırıp?

O bazı boşluklar sadece sıradan bir Çarşamba gecesinde ülkenin ileri gelen isimlerinin görüntülerinin elime geçeceği yeraltı orgy partileri verebileceğim paralarla dolar.

Dolar, euro, dinar, papua yeni gine parası, Lilith'in götündeki incir yaprağı hatta. İnan fark etmeyecek.

Bunu en ufak bir şekilde sorun etmiyor, siz tatlı kar tanelerinin etmesini hayretle seyrediyorum.


Biraz önce kustuklarımla galiba yalnız öleceğimi kendi kendime kanıtladım. İyi geceler.