Bu akşamı sevdim jack, bugünü ve gri bulutlarla kaplı serin gökyüzünde yürümenin verdiği hazın yaşattığı nostalji ve hafif savrulan melankoliğe bulanmış sevgiyi sevdim; biraz üşümek, birazda müzik ve sevdiğim kadının ellerindeki sıcaklığın ruhumda huzura gelmesi, gözlerimi yaşartıyor.


Bugünü sevdim. Gözlerim ıslandı, çokça burnum aktı ve dudaklarım sümüğe bulandı Jack. Koltukta oturdum ve sigara içtim, sevgi ve korkuyla, aşkımın kapalı gözlerinde umuda açılan kapıları tekmeleyerek öylece oturdum öğlen sıcağında. O uyudu ben oturdum. Dudaklarını büzdü uyurken, salyası aktı ve bir bebek gibi yalamasını izledim. Tanrım, nasıl bu kadar güzel bir masumiyeti o küçük bedeninde taşıyor, gülerken, gözlerinde parlayan ışıltının farkına varmadan o dalgın yürüyüşü ile nasıl da dünyalar yaratıyor Jack bir bilsen. Ah kendisi de bilmiyor ki Jack. Dalgın bakışları, bulanık zihninde örülmüş acının ritmik zirvesinde ona sarılıp her şeyin iyi olmasını fısıldamak istiyorum Jack! Onu ağlarken, korkularıyla tek başına bırakamam ki. O kadar masum ki tanıdığı herkesi kendine aşık edebiliyor, selam demesi yeter, bir gülümseme ya da bir soru sorması sizi kendisine dair bir çok rüyaların ve hayallerin kapılarını aralamasına için yeter ve artar. Ah Jack bir görsen onu, hele uyurken bir görsen... Ne şanslı adamım ben Jack!


Bugün ağladık ve uyuduk, o uyudu ben kahve içtim, o sözlerini tutamadı ben tutamadım. Sigara yaktım üst üste Jack! Ben ağlamadım sözlerim çatırdayan tuğlalar gibi ayağımın dibinde parçalanırken o ağladı Jack. Sarıldım, baktım gözlerine ve tüm yüreğimle, dizilmiş çocuksu umutlarımla ve gerçekliğimle, avucumda tuttuğum sevgimle, umuda dair çok şey dedim Jack! Dediğim ve söylediğim her kelimenin sıcaklığı ve yapacağım karşısında titredim; biliyorum, onun için neleri yapacağımı, çok iyi biliyorum Jack.


Bugün güzel bir gün, o uyuyor ben yazıyorum. Arkada hafif bir müzik esintisi, bugün hayal kurmanın onla tekrar alevlendiğini, geleceğe çizilen karalamaların nasılda güzel renklerle boyandığını fark ettim. Bugün güzel bir gün Jack, bugün hayal kuracak cesaretim var, uyuyan meleğim var, bugün tanrı katında cenneti yaşayan yağmur damlaları üstüme bocaladı. Bugün sevgilim saçını kestim, beğendi. Keserken ellerim titredi, nefesim tekledi ve boynu, balık dövmesiyle uzanan boynu kıllar içerisinde olup kaşınsa bile öylece dikilip saçlarını bana emanet etti Jack. Ben kestim ve o beğendi Jack, inana biliyor musun.


Bugün güzel bir gün Jack, güzel bir gün...

.