Bugün saçımı kestim, uzunları kırptım varlığıma bir sigara yaktım Jack. İşe gittim, işten nefret ettim. Doyumsuz müşteriler, cebinde katil besleyen kadınlar, gülen çocuklara kurşun servis ettim. Tak namluya ve ateşle Jack. Bırak gerisini, bırak varlığında ki lekeleri. Kimse dikmeyecek suratında kocaman bir gülümsemeyi. Onlar gülüyor, onlar var olurken elindeki umutsuzluğuna yak Jack.


Herkes herkes olmak isterken senin aradığın ne lan! Kimsenin yazamadığı bir roman, sessizce pisuara işen şişman bir kaptanı mı, elinde asayla gezen aziz mi. Ne olmak istiyorsun Jack! Sessizliğinden nefret ediyorum, gözlerin dalıp uzaklara bakarken kaçırdıklarından tiksiniyorum Jack.


Çocuklunda, hayatında kocaman sen olurken meraklı bakışlarını özlüyorum, nerede o yalnızlığıyla kılıcını bileyen şövalye, nerede o sokaklarda yürüyüp, eve giderken hayal dehlizinde kaybolan maceracı. Sarhoşsun Jack. İşten çıktın ve bir şarap açtın, tıpası olmayandan. Diktin kafaya, yaktın dumanı, melankolisinde leyla ile mecnunu oynadığını fark ettin. Yanıldın ve şuan horlamak üzeresin. Sarhoşsun, sarhoş olmak istiyorsun yalnız başınayken, o zaman kafanda dans eden cüceleri duymazsın diye ümit ediyorsun. Ne büyük yanılgı Jack. Bu kadar aptal nasıl olabiliyorsun? Bazen seni öldürmek istiyorum, herkesin yaptığını yapıp düşüncelerine sızmak, içinde dans ederken senle alay etmek istiyorum ve şunu demek istiyorum jack...


Sen, evet sen; yanlış bir ürünsün Jack!