Sarhoşum Jack. Tenin sıcaklığı yanı başımda uyuyor, gözleri kapalı, şüpheleri var, korkuları uykuda ve kelimeler bulanık Jack. Kelimler benden pek uzak. Onları tutup buraya sığdırmak için harcadığım zaman bana pek yabancı. Ve ben açım Jack. Düşüncem durgun ve gözlerim bulanık. Şarabın kırmızı tonlarında yüzen bir dalgıç gibiyim hani, soğuk sular içimden geçip sahilin sıcak Kumlarını dövmeye devam ediyor.


Şimdi şarkı söylemek isteğim, olağanca gürültü yapıp dil bilgisinin üstüne sifon çekmek dileğim. Tüm p kurallar ve eli sert adamın takım elbiselerini yırtma zamanı, kim bilir Jack.


Sahi, sen kimsin ulan! İkide bir dolu şeyler söyler bu çenesi düşük aziz. Söyler sana bir şeyler ve sen yoksun bile anlıyor musun. Kafada kurulu bir saat gibisin, dönüyorsun ve hiç doğruları söylemiyorsun, sen hiç bir şeyi söylemiyorsun Jack. Orada sessizce dinlemek seni nasıl bir tanrısal hava katıyor öyle, beyaz cüppesini giymiş bir tanrı, yalancı bir çobansın ulan! Seni dipte keşfettim, hayallerimde ve sözlerimde ruh verdim ve sen hala sessisizsin. O dikilmiş çenen neden hep durgun be! Hayata ve sessizliğe söyleyecek en çok şey anlamları sen neden hep sessizlikle karşılıyorsun Jack, aydınlat beni.


Ağzımda kuru, bir şarap tadı var, kafam bulanık, fazla dilbilgisi hatalarıyla uğraşan parmaklarım sinirli Jack, havasız oda yerine yazdığım ruhu silen gözlerim umursamaz anlıyor musun? Bok anlıyorsun, sen hep sus öylece, her şeyi anlayan sessizliğe güven seni ukala! Bir gün yakandan yakalayıp duvara çalacam seni var ya! O zaman kim tanrı görürsün sen. Şarkıları dinlemeyen, sadece geceleri ortaya çıkıp yok olan beyaz hayaletim benim... Sana sarılmak istediğim kadar boynuna yapışmakta hayalim anlıyorsun dimi.


Güzel olan uyuyor ve çirkin olanın çişi var. Dışarıda kuru otlar hırsız belediyenin takım elbiseli adamlarının imzaladığı kağıt parçaları sayesinde saat ikiyi bekler, fıskiye ver ulan bize su, bugün hava sıcaktı hane. Susadık anlıyorsun dimi?


Güzel olduğunu inkar eden uyuyor ve salakça gülümseyen uzanıyor, kıllı vücudunu gölgeleyen ışığı kapatmaya üşengeç, sipariş verdiği pizzayı hatırlamak bile güç. Sahi Jack neyli istemiştim, peynirli, mantarlı ve sosisli falan, ne fark eder ki dimi Jack. Açım ulan! Ağzımda şarap tadı midem boş ve kimse bana çok yediğim için kızamayacak kadar rüyalarında karılarını aldatıyor, kocalarını boynuzluyor anlıyorsun dimi... Aşırı kafam iyi hane! Kuşların asker selamı durduğu bir dünya tasviri kafamda dönüp duruyor, kedilerin takım elbise giydiği bir yaşamı istemem beni deli yapar mı Jack?


Aşık olduğum kadının ağzı aralanmış ve burnu ışığı göremiyor, ağzından çıkan sesler ejderha anasını satayım, nasıl d kükrüyor öyle, odada asılı resimler bile korkuyor ama ben Jack, nasıl da seviyorum o sesi be! Kükre kızım diyesim hayır bağırasım var anlıyorsun dimi?


Jack kafam iyice bulanık ve ne yazdığımı iki kez


Okuyamayacak kadar kafam iyi anlıyorsun dimi,


Hadi ben kaçim be koçum.


Güzel olan horluyor, sessiz olun lan! Aman uyanmazsın sakın, dalarım hepinize ona göre!


Jack pizzam nerede ulan!