insan neden yaşar? ne için yaşar? yaşamak için herkesin bir sebebe mi ihtiyacı vardır? yaşamak nedir ki? sadece nefes almak mı? nefes alıyorsan yaşıyorsun demektir. nelerle mücadele ederek yaşadığın kimin umurunda ki? hiç kimsenin. sadece senin umurunda. yaşamın sadece seni ilgilendirir. hangi şekilde yaşamak istediğini sen bilirsin. buna karar vermek yalnızca sana aittir. yaşamak için sadece nefes alma, yaşamak için yaşama. yaşamını en güzel hale sen getir. kısıtlamalara izin verme. kendi ayaklarının üzerinde dur. güçlü ol! herkes bir hata mutlaka bulacaktır yaşamında. bunlara kulak asma. sen gençsin, güzelsin, güçlüsün, hayat dolusun! hayat sensin... bunu dibine kadar yaşa.

insanların ne dediğini umursar mısın? sakın umursama. sana çirkin diyecekler, sen aptalsın başaramazsın, sen ne anlarsın diyecekler. "o kıyafet ne ahlaksız!" diyecekler... bunların, bu düşüncelerin veya böyle insanların, seni üzmesine asla izin verme. sen özelsin. senden bir tane daha yok... hayatının merkezi sensin. kendini sevmeyi, olduğun gibi kabul etmeyi unutma.

sen kadınsın. güçlüsün. bırak her şeyi, ağla... bazen canın çok yanıyor, biliyorum. kadın olmanın zorluğuyla yaşıyorsun hatta bununla yaşlanıyorsun. her saniye diken üstündesin. ama bunu aşacağız. kadınların şiddet görmediği, öldürülmediği günleri hep beraber göreceğiz. korunmaya ihtiyacın olmadığı, onların bunu yapmayı bıraktığı günleri göreceğiz. unutma, bunu beraber başaracağız.

yaşamına son vermeyi hiç düşündün mü? evet mi? bunu kim düşünmedi ki zaten? böyle bir zamanda yaşamayı kim sever diye mi düşünüyorsun? hayır... böyle düşünme bir daha. yaşadığın kötü şeyler yüzünden kendini cezalandırıp yaşamına mı son vereceksin? hayır... bırak, sana bunu yaşatanlar cezalandırılsın. bunları yaşamayı sen istemedin. biz istemedik. bütün bunlar senin suçun değil.

sen kadınsın... KADIN. her şeyin en iyisini sen yaparsın, biliyorum. bunu kendine sürekli hatırlat. hayır, bu egoistlik değil. yalan da değil. bu kendini sevmek... n'olur, her şeye rağmen kendini sev. çünkü ben seni seviyorum. seni sen olduğun için...


yaşamın, çok önemli. kendin için önemli... bizim için önemli.


-b.