(...)

DÜNYA BU HABERLE YANKILANIYOR!!!

Krallığın Kaderi Onların Omuzlarında...


Her yıl binlerce cana mâl olan makus kaderi yıkmak için Krallık tam bir asır sonra tekrar Kurtuluş Seferi düzenlemeyi kararlaştırdı!


Bundan daha garip olan kısım ise Kaptan Olaya Güneşli Bir Günde Bu Seferi Yapacak!!!


Muhalif kesim bunun bir delilik olduğunu, güneşli bir günde açık denize açılmanın sefer için harcanan tüm paranın heba olması anlamına geldiğini, hatta Krallığın yok olmasına sebep olacak büyük bir hataya yol açacağını düşünüyor. Mikame Krallığı çalkalanıyor!!!


İnsanlar en son 100 yıl önce yapılmış olan dedelerinden dinledikleri ''Kurtuluş Seferlerine'' şimdi kendileri şahitlik edeceklerdi, artık sadece tayfasının değil yüzbinlerce canın mesuliyeti de Kaptan Olaya 'nın omuzlarındaydı...

Krallığın gururu Olaya' ya 2.kaptan olarak Del Mare' de eşlik edecek.


İLK TEPKİLER- 2 BÜYÜK GÜÇ!


Garfish ve Thousand Krallıkları, Kaptan Olaya hakkında yakalama kararı çıkarttı!

Diğer ada halkları ve krallıklarının vereceği tepkiler bilinmiyor...



DÜNYA BU ŞOKA HAZIR MI?


Çağın süper gücü Mikame Krallığı beşikteki bebeklerin bile doğmamış olmayı diledikleri bu lanetli kaderi düzeltmek üzere bir asır sonra tekrar açık denizlerde!!!


(Eski neslin efsanesi olarak anılan Kahraman Lady Molive dünyayı çalkalayan bu şok edici hadiseyi sizler için yorumluyor. Sayfa 2'de!!! )

(...)


SAYFA 2


Muhabir: ''-Efendim bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. hızlı bi...''


Kahraman Lady Molive: ''-Hey bekle, gazetedeki resmim her zamanki gibi değil mi?!


Muhabir: ''-Ee Ev evet efendim, şüpheniz olmasın, asla. Dilerseniz başlıyorum. İlk sorum şu olacak... Dünya buna hazır mı?''


Kahraman Lady Molive: ''- Kurtuluş Seferleri… 100 yıl önce yapılan son seferin artçıları onlarca yıl süren savaşlarla kendini gösterdi, bu seferin ardından çıkan savaşlarda aldım yüzümdeki şu yaraları, şimdi bu çaylaklar tekrar mı savaşacaklar prehehe, Denizler tekrar kaynayacak ve fokurdayacak.


(Yaşlı Molive'nin aklına yine çok eski hatıraları hücum eder)


Aahhh Freya neden gittin Kamyö Adasına??Yüzünün güzelliğini de soldurdun, geminle birlikte battın soğuk sulara… Giderken ne dedi o sürtük biliyor musun??

''-Kaşlarımı aldıracağım''

9 gemiydik, karavelasına atladı, o ada saldırgan aç bir kaplanı kümese bırakmışsın gibi davranır tüm denizcilere.


Kaston Baskını! 7 gemimi kaybettim, koca bir filonun içinden 2 gemiyle Garfishe döndüm, elimde lanet bir korsanın kafası vardı, ojeli ellerimde prehehe... Tüm insanlar coşkuyla bağırdı, o günden sonra kahraman olarak anılmaya başladım, kıyıda martı gibi bağıran işe yaramaz insanlar… 

Sevgi gösterilerinin hiçbiri benim acılarımı hafifletmiyordu. Freya' yı geri getirmiyordu!


(Tekrar konuya döner)


Mikame Krallığı tanrının yazgısını mı değiştirecekmiş? Prehehe


Muhabir: ''-Peki Garfish Krallığı savaş kararı alırsa Kahraman Molive'yi 83 yaşında olmasına rağmen tekrar denizlerde görecek miyiz??''


Kahraman Lady Molive: ''-Tanrının yazgısını tanrının melekleri korur!''


SAYFA 3


Şimdi de gelin gerçekleşecek olan bu tarihi seferin 1.Kaptanı Olaya' yı bizzat kendi tayfasının anlattıklarıyla tanıyalım!


''Kaptan Olaya'nın denizlerden gelen bazı alışkanlıkları vardı.

Gidene hiçbir zaman dur demedi çünkü denizlerde rüzgâra ''dur'' demesi hiçbir şeyi değiştirmiyordu.

Gelene de hiçbir zaman ''git'' demedi çünkü denizlerde dalgaların gemiye çarpmasına hiçbir zaman engel olamıyordu.

Ümit-umut gibi duygular St.Elmo ateşi gibi olmalıydı çünkü Aziz Elmo'nun ateşi ancak fırtınanın tam ortasında çıkıyordu.

Yaşadığı hiçbir şeyi unutmazdı çünkü denizlerde gittiği rotaları- geçtiği yolları unutanlar kayboluyordu.

Seven kişi kutup yıldızı gibi olmalıydı çünkü kutup yıldızı her gece denizlerde korsanlara yön bulmada yardım ederdi,ilk adım diye bir şey beklemiyordu.

Bahaneler önceden kabullenmişlik demekti çünkü oltaya tutulan balığın çırpınmasının hiçbir faydası olmuyordu.

Bazen kendi kabuğuna çekilmesi gerekirdi çünkü gemiler yıpranıp,aşındığında bir süre bakım için limanlara giderdi.

Kimseye kendini sevdirmek için çabalamazdı çünkü denizlerden korkan birisi için zaten denizler dalgalı,derin,karanlıktı.

Kendini kimseye sevdirmemek için de çabalamazdı çünkü denizleri seven birisi için denizler masmavi, tertemiz havası olan güzel bir yerdi.


İşte Kaptan Olaya böyle birisiydi... Onun karakterini insanlar değil bizzat denizler oluşturmuştu. Bu onu çağının korsanlarından ayıran en büyük özellikti.''

(Tayfanın Vakanüvisi Albo'nun Seyir Defteri)

(...)


(Sol taraftaki resim gazetenin manşetine aittir. Sağ taraftaki kişi Kaptan Olaya, sol taraftaki gülümseyen kişi ise 2.Kaptan Del Mare'dir.


Sağ taraftaki resim ise sayfa 2'deki röportaja aittir. Kahraman Lady Molive sol taraftaki kişidir. Yanındaki küçük kız ise röportajda hatıralarında bahsettiği kız kardeşi Freya'dır. Röportajda Freya'nın ölümünden 11 sene önce çekilmiş fotoğrafı kullanılmıştır ki bu günümüze göre tam 58 sene öncesidir... Molive özellikle bu resmin kullanılmasını istemiştir çünkü hem yaşlılıktan nefret ediyor, hem insanların kendisini hâlâ 25 yaşında genç biri olarak hayal etmesini istiyor, hem de kız kardeşinin hatırasını yaşatmak istiyor.


Ayrıca olay örgüsünde belli bir sıraya göre ilerlemiyorum, şuan senaryoyu sadece kabataslak paylaşıyorum, amacım ortaya çıkan şey devam etmeye değer mi değmez mi onu görmek...

Yine de bu paylaşımdaki olaylar, Kaptan Olaya- Günahkâr Adası paylaşımında olan olaylardan daha sonraki bir yıl da geçmektedir.)