Birini çok sevebilmek, onun için yaşamak ve hatta kendini ona adamak... Bir fikre inanmak, savunmak, o fikir için ödün vermek ve mücadele etmek. Küçük bir grubun içinde büyük bir rol üstlenmek, büyük işler başarmak ve kendi devrimini yaratmak. Başardığın onca şeye rağmen asla başardım diyememek, hep daha fazlasını istemek. Bütün dünyanın kabul ettiği sana yanlış geldiğinde korkmadan, yılmadan, eğilmeden, ezilmeden ve tabii ki ezmeden dünyaya karşı dimdik durabilmek. Aza tamah etmemek. Çünkü her zaman daha fazlasını yapabileceğini bilmek. Nezaketi unutmamak, diğerlerinin aksine hep nazik olmak. Etik nedir bilmek, uygulamak ve gözetmek.


Bunlar bir ailenin mirasıdır evlatlarına. Ailemin mirasıdır. Olur da birini bile göz ardı edersem, ihanet etmiş sayarım kendimi ve asla affedemem.


Unutulmuş ve unutulmaya yüz tutmuş binlerce kavram var bu dünyada. Sen unutma Melek, sen sakın unutma. Göz ardı edilen binlerce değer var ama sen sakın göz ardı etme. Ahlak, o herkesin kendini bekçisi bildiği şey değil. Ailenin, en çok da babanın ahlak öğretisini unutma. Çünkü ancak o zaman rahat bir vicdana sahip olabileceksin. O zaman çektiğin onca acı anlam bulabilecek. Varlığına bir sebep bulabileceksin. Bu yüzden unutma.


Bir de şunu unutma Melek; insan sadece kötü günlerden, yaşanan acıdan veya verilen kayıplardan ders çıkarmamalı. İyi günlerinin, en mutlu anlarının ve kazançlarının da dersini çıkarabilmelisin. Şükretmelisin, şükretmeye değer her şeye ve her şey için.


Siz de unutmayın. Bir yerlerde sizin için bekleyen bir şans var. Ulaştığınızda sokaklarda dans etme isteği uyandıracak kadar mutlu edecek sizi. Bu bir iyimserlik hareketi değil. İyi günümden çıkardığım bir ders yalnızca. Neden bunu söylediğime gelince, çünkü benim ailemin mirası bunlar, size de miras olabilir. Paylaşabilirim tüm bu öğretileri. Çünkü o şans size gelecek. Fakat rahat bir vicdanla, gözetecek etik değerlerinizle, nezaketle, zarafetle ve tabii ki cesaretle karşılayabilmelisiniz onu. Çünkü ancak bu şekilde varlığınız anlamını bulabilir. Sevilmeyi gözetmeden sevebilme cesaretine erişebilirsiniz. Kendinizi bulabilir, kendi devriminizi başlatabilirsiniz. Hatta ilham olabilirsiniz.