Hayat bütün seslerini esirgeyecek senden. Fakat sen sessizliğin melodisini duymayı öğreneceksin. Müzik olmadan bir an bile geçirmediğin o zamanları arkanda bırakıp sessizliğe kulak vereceksin. Sonra göreceksin ki böylesi de güzelmiş. 


“İnanmak başarmanın yarısıdır.” cümlesini duyduğunda motive olmayı keseceksin. İnanmak başarmanın hiçbir şeyi değil, bunu her hücrende hissedeceksin. İsteyecek, çalışacak ve ancak ondan sonra başaracağına inanacaksın. Tevekkülün ne demek olduğunu bu şekilde öğreneceksin, inancın ne olursa olsun. Elinden gelen tüm çabayı sergiledikten sonra gerisini bırakacağın varlık Allah, evren, karma, kader, kozmos... adına ne dersen de. Öğreneceksin. 


Ailen seni kısıtlayacak. “Onu yapma, oraya gitme, onu izleme, öyle düşünme, bununla konuşma.” Tüm bunlar seni fena halde baskılayacak. Fakat onlara saygını kaybetmediğinde baskı altındaki zarafetinle parlayacaksın. Bir yıldız olacak ve en çok ailenin yanında özgür hissedeceksin. 


Yaşın ilerleyecek. Hem de düşündüğünden de hızlı bir şekilde ilerleyecek. Sürekli planlar yapan ve her şeye mantığıyla yaklaşan sen, duygusal kararlar vereceksin. Bir filmde ağlayacaksın. Arkadaşların seni daha çok üzebilecek. Kırılacaksın. Fakat kendini robot gibi hissettiğin o günler bittiğinde, duyguların seni daha iyi biri yapacak. 


Şu zamana kadar yaşadıkların hiçbir şey değildi. Arkadaşım sana bir sır vereyim: henüz çektiğin acılar küçücük bir kısmıydı. Daha birçok acı çekeceksin. Küçük bir çocuk gibi sızlanmayı bırakacak ve yaşadığın her acının sonunda ayağa kalkıp devam etme erdemine erişeceksin. Çünkü hayat seni beklemeyecek. “Dünya dönmeyi bırakmayacak.” 


Günün sonuna geldiğinde sessizlik, tevekkülünden sonra elde ettiğin başarı, seni bir yıldız yapan zarafet, insan gibi hissetmene sebep olan duygular ve ne olursa olsun ayağa kalkıp devam etme erdemi seni sen yapacak. Bunların bütünü seni oluşturacak, sen bütünüyle bunlar olacaksın. 


Unutma bir yıldız kadar eşsiz olacaksın. Sen bir yıldız olacaksın. Her ne kadar evren sana hak ettiğin ışığı vermese de sen, parlamayı hiçbir zaman bırakmayacaksın.