Havalar çok sıcak burada. Soğuğa hassas bedenim bile soğuk bir şeyler yemek ya da içmek istiyor. Zor tutuyorum kendimi. Yoksa hasta olacağım.


Biliyorum, bunların hiçbiriyle ilgilenmiyorsun. Ama ben artık başkalarından konuşmak istemiyorum. Sadece kendimle ilgili konuşmak ve kendimi keşfetmek istiyorum. İnsanın kendini gerçekleştirmesi nasıl olur? Bunu merak ediyorum. Bir insan ne zaman kendini gerçekleştirdiğini söyler?


Karşımdaki duvara bakıyorum bazen. Gözlerim dalıp gidiyor. Geleceğim hakkında endişe ediyorum. Düşünüyorum. Çoğuna benzer bir hayatım mı olacak? Yoksa kendimi gerçekleştirebilmek için imkânlara sahip olacak mıyım?


İmkân, imkân, imkân... Kendi imkânlarımı yaratabilecek kadar güçlü ve çözüm odaklı bir insan olmak istiyorum.


“İki nimet vardır ki insanların çoğu (onları değerlendirme hususunda) aldanmıştır: Sağlık ve boş zaman.” [Hz. Muhammed (s.a.v.)]


Sağlığın önemini bu zamanlarda çok iyi biliyoruz. Küçük bir öksürüğümüzün ya da hapşırığımızın bile sebebini bağladığımız bir hastalık var. Bu günleri geride bırakacağımız zamanları dört gözle bekliyorum.


Geçtiğimiz aylara bakıyorum. İnsan ancak geçmişe dönüp baktığında zamanını boşa harcadığını görüyor. Bir saniye öncesi bile geçmiş zamandır bizim için. Geçmişteki boş vakitlerimi değerlendirmiş olsaydım şu an çok başka bir insan olabilirdim. Belki düşündüğüm ve yazdığım şeyler de farklı olurdu.


Geçmiş hakkında üzülüp sızlanmayı sevmem. Bu yüzden, az önce yazdıklarımı şimdiye uygulayacağım. Şimdi kalkacağım ve zamanımı değerlendireceğim. Sağlığımın kıymetini bilip soğuk yiyecekler yemeyecek, içecekler içmeyeceğim. Kendimi gerçekleştirebilmek için daha çok okuyacak ve daha çok bileceğim.


Ama şimdiden bildiğim bir şey var, kendimi gerçekleştirdiğime hiçbir zaman emin olamayacağım.