Dışarıyı iyi gez,

Gökyüzünü iyi izle.

Mesela yağmur yağdımı altında doyana kadar dolaş. Hayvanlara da konuş ve şaşırt onları. . Kül tablanı her zaman dök. Az sigara iç ama her zaman bir paket olsun cebinde. Elinde her zaman bir not defterin olsun. Sokakta geçen insanları iyi izle,kimisinin yürüyüşündedir ızdırabın tılsımı,kimisinin buruşmuş yüz hatlarında.

Çocuklar ile çokça konuş. Kaybettiğin çok şeyi onlara oyunlarla hatırlat. Bir kızı sev ama ciddi ol. Öp yanaklarından. Saçlarını okşa,ellerini tut,gözlerine iyi bak. Şehvi olmasın baştan sona bütün duyguların ama tatminkar da ol. Ona şiirler oku, yazdığın herşeyi paylaşma,bir önemi kalsın,gizlilik esastır.

Anneni bir kerede olsa ara ama babana seni seviyorum de. Sürekli bir şeyler oku demiyorum ama sürekli bir şeyler yaz. Okumak önemli ama daha önemlisi yazmaktır. Yazmak kendi duygularına ve kendi düşüncelerine pencere açmaktır. Rüzgarı yüzünde hisset ve ellerini iki yana aç gökyüzünü seyret. Güneşte fazla durma ama evde de çok oturma. Her zaman bir yer gez. Gezmek ufku genişletir. İnsanlarla herşey hakkında konuşma. Bir şey hakkında konuş ama kemküm etme direkt konuş.

Bir kerede olsun bir bira iç yanında bir puro.

Pencerenin dibinde kısıtlama hayal gücünü. Ya balkonun genişliğinde açıl ya da dışarı çık. Tek bir dünya yok,ı milyar dünya var ,hepsini keşfetmeye gerek yok ama dengin olanı bulmaya çalış. Çünkü bir gün kalbin duracak. Pişman olma . Susma,hakkın olanı hep savun. Ama fazla söz etme.


Bu yazıyı da çok uzatma...