İnsanlar kültürel temizlik dediğim şeyi basit bir şey zannediyor. Değil.

Ghetto kirini her alandan ayırır ve kaliteyi yeniden gün yüzüne çıkarırsak toplum ancak böyle düzelir. Şimdi bana diyecekler ki "Sen mi belirliyorsun ne kaliteli ne değil" Hayır, biz belirleyeceğiz, sen ben o kolektif ve artık hakikaten bilinç olan bir bilinç ortaya koyacağız çünkü buna mecburuz!


Bir de medya ögelerinin bu konuda suçlu olmadığını savunan kafası kırık tipler türedi bu aralar iyice. İnsanlar dizilerden müziklerden gerçekten etkilenmiyor olsaydı tiktokta kurtlar vadisi editleriyle ve kimi kirli müziklerle birbirine diss atan mafya babaları nasıl olabilirdi ki? Hadi okey bunu boşverin TRT Arşiv röportajlarındaki dile bakın, nasıl bu hale geldi? "Alptuğ sen yanılıyorsun bu dediğinin asıl sebebi şu." Deseniz de oturup konuşsak, toplumu düzeltmek için toplum olarak bir çare düşünsek. Ama diyemezsiniz, yine en mantıklısı benim söylediğim. Sadece süreç yavaş olduğu için kültürel yozlaşmanın kaynağını ve derecesini fark edemiyorsunuz dünyanın dönmesini edemeyeceğiniz gibi .


Yalnız da olsam -ki değilim biliyorum- temizleyeceğim kültürümüzü, gidecek tas kafalı, küfürbaz gençler, gusto sahibi ve idealist nesiller için sonuna dek temizlik diye bağıracağım. Kastım sansür yanlılığı değil ama bir bozulma olduğu ve bunun kültür alanındaki önemi aşikar. Şunun altını çizmek isterim ki bu benim bazı şeyleri sevmeyip bazı şeyleri seviyor oluşumla, öznel olarak sevmediğim şeylere düşmanlık ediyormuşumcasına ifade edilebilecek sığ bir durum değil. (Ki sosyal medyada pek çok sığ arkadaş bana bu ithamla saldırdı) Eğer konu buraya gelecek olursa, "Pedofilileri neden sevmiyoruz onlar da insan." Kafasında tüm cevaplara yol açılır, her şey meşrulaşır. Cinsiyetçi, kolluk kuvvetleri karşıtı, cinsel içerikli, uyarıcı madde ve ateşli silah isimleriyle bezeli sözlerini yazanlar da der ki mesela "Biz sadece şarkı yazdık, şarkılar susturulamaz, sanat engelleniyor!" ve bunun önünü alamayız.


Her insanın yayın yapabilme, şarkı yapabilme, sohbet odası açabilme özgürlüğü kesinlikle var, olmasına var da... Tabii özne "Her" insan olunca ister istemez sıkıntı doğuyor.

Özgürlükle suç arasındaki bu ince çizgi için hukuki bir belirlenim şart ve başta dediğim "Hayır biz belirleyeceğiz!" cümlesi en çok da bunu kapsıyor. Nerden sonrası özgürlüğü aşıyor ya da nerden sonrası suçu engellemeyi aşıp özgürlüğe ket vurmaya dönüyor bunu yasalarla çok iyi belirlemeliyiz. Eğer böyle yapmazsak her önüne gelen az evvel bahsettiğim kemikleşmiş sloganlar eşliğinde cırlayarak haksızken haklı konuma gelebilir veya siyasi organlar saçma şeyleri bahane gösterip gerçekten hiç olmayacak gerekçelerle sansür yuvası bir sistem kurabilir. Resmen ince ip üstünde yürüyoruz ama ben toplum olarak bunun da üstesinden gelebileceğimize inanıyorum, olay sadece biraz diş göstermekle alakalı bizde, gerisi geliyor, tıpkı ifşacı velet muhabbetlerinde yaşanmakta olanlar gibi.


Popüler kültürü öğütüp ayıklamaktan ve bir nevi rönesans düzenlemekten başka yolumuz yok toplum mühendisliğinin askıya alındığı gelişigüzel bu ülke içerisinde, rehabilite olması mümkün dahi olmayan tiplerle daha reşit olmamışlarken bu denli fazlaca karşılaşmamızı kim ne gibi bir açıklamayla izah edebilir aksi takdirde. Bunların etkilendikleri dalları keseceğiz ve bu dalları dikenlerin sanat gibi kavramlara ifade özgürlüğü adı altında çökmelerinin, tekelleşmelerinin, seni beni öyle ya da böyle zorbalayıp karalamalarının önüne geçeceğiz!


Bu temizliğe benimle var mısınız, yok musunuz? Dinlemeyerek, izlemeyerek, kınayarak, protesto ederek, arkamızı dönerek ama bize gıcık kapanların eline malzeme vermeksizin adı gibi "temiz" bir harekete razı mısınız? Listenary platformu sağolsun müzik alanında bu temizliğin başlaması için ellerini taşın altına koydular, elbet onlar da benim gibi taşlandılar ama artık yalnız olmadığımızı biliyoruz, bizimle aynı fikir ve görgüdeki insanlar da artık birilerinin karşısında kuvvetle durabileceğimiz kadar kalabalık ve ben bunu görünce çok mutlu oluyorum, hepinizi de bu kültür kurtarma mücadelesinin bir parçası olmaya gururla davet ediyorum.