" Toparlanma sürecindeki 19 alkol bağımlısı arasında yapılan bir araştırmada, meditasyon sayesinde bu kişilerin alkol isteklerinde ve alkol isteği ile bağlantılı stres seviyelerinde azalma tespit edildi. Meditasyon ayrıca duygusal yemek yeme isteği ile gelen yemek krizleri konusunda da yardımcı olabilir. Meditasyonun sağladığı zihinsel disiplin ile bağımlılıklar azalıyor, kilo veriliyor ve istenmeyen alışkanlıklarda değişim gözleniyor."

" Meditasyon özellikle, bedeninizi rahatlattığı ve tansiyonu düşürmeye yardımcı olduğu için çok daha derin ve mışıl mışıl bir uyku uyumanıza destek oluyor. Böylece tam uykuya yatmadan önce zihninize hücum eden binlerce düşünceye karşı kontrol geliştirebiliyor ve huzurlu hissedebiliyorsunuz."

"1.300 yetişkin üzerinde yapılan bir başka araştırma ise meditasyonun stresle bağlantılı durumları azalttığını gösterdi. Bu durumlar arasında, fibromiyalji, travma sonrası stres bozukluğu ve irritabl bağırsak sendromu da var. Sonuç olarak meditasyon stresi azaltıp anksiyete ve panik atakları kontrol etmeye yardımcı olmuyor aynı zamanda stresten kaynaklı oluşan hastalıkları da azaltıyor.