1. Bölüm


Her gece şair kesilir başımıza. Kimsenin de okuduğu yoktur yazdıklarını. Yeri gelir kendi bile okumaz. "Şairim ben." der, bilmiş bilmiş gezer etrafta. Gün gelir bir kuru boya alır eline, iki çöp adam çizer, "Ressamım ben." der, garip bir havaya bürünür. Gün gelir çekiç alır, tamirci olur. Flüt çalar, bestekâr ilan eder kendini. Arabaya bindiğinde şoför, kıyafet giydiğinde model, yemek yediğinde gurme olur. Mükemmeldir o, her şeyden birazdır.


Her zaman iyi yönünden bakar hayata. Kendini kandırıverir böylece. Bir konuda iyiyim diyorsa iyidir, aksi iddia edilemez. Ona kalsa her konuda iyidir de bakmayın başkaları göremez. Zaten diğerleri ne anlar canım bu işlerden. Onun kadar anlama kabiliyeti gelişmemiştir kimsenin.


Bak işte yine sinirini bozdular durup dururken. Ah şu insanlar, bir defa da doğru olamazlar mı sanki! Her zaman bir dert, bir tasa. Bir defa rahat bırakın canım insanı. Hem insan dediğin belli standartlara uymalı. Uzun olmalı, güzel olmalı, matematikte başarılı olmalı, çok renkli giyinmemeli ama matem havası da vermemeli tabii. Saçları düzgün olmalı, "Kime göre düzgün?" diyenler vardır, biliyorum. Bu soru da sinirlerini tepesine çıkarıyor başkarakterimizin. "Kime göre olacak canım? Bunu da anlayamıyor musunuz? Yazık cidden bu kadar cahillik!" diye sitem eder ancak kime göre olduğunu bir türlü söylemez. Başkarakterimiz derken, kime göre başkarakter olduğunu fazla kurcalamadan kim olduğundan biraz bahsedelim. Bu kadar zor beğeniyorsa önemli biri olmalı değil mi? Önemli biri tabii ki, hatta kendi için çok daha önemli.


Çok tahsilli bir insandır fakat gel gör ki kimse kıymetini bilmemiştir. Ne iş olsa yapar ama ne iş yaptığı genelde muammadır. Çay ocağına girer bardakları beğenmez, istifa eder. Oto sanayide üstü kirlenir. İnşaatta gözüne toz kaçar. Markette müşteriler gariptir. Orada şu şöyledir, burada bu böyledir. Tüm işlerde bir kusur vardır, yanlış anlamayın sakın, işi beceremedi diye kovulmuş değildir hiçbir işten, zaten böyle bir şey mümkün de değildir, her defasında o istifa etmiştir.


Her neyse bu kadar uzun bahsetmek yeter. Görse bunları kızar bize. Bu kadar anlatılır mı insan canım, nazar değer. Nazardan sonra bir şeyleri yanlış falan yapar. Asla kendi yetersizliğinden değildir hatası, mutlaka kem göz değmiştir. Aman şimdilik bitirelim şu faslı, görürse fena olur. Kapanış aceleye geldi ama bilirsiniz böyle durumları, hadi iyi geceler hepinize sayın okurlar ya da iyi günler, iyi sabahlar. Hangi saatte okuyorsanız aradan seçin alın kendiniz.