neyden kaçtığımı hiç unutmadım.

ancak nereye vardığımı biliyorum. bi' gün bi' yola çıktım. yol arkadaşıma öyle inanıyorum ve güveniyorum ki yol yormayacak bizi biliyorum. iyi ki kavuştuk.

zihnim koca bir karmaşa yığını yıllardır ve ben içinden mantıklı cümleler, davranışlar ve düşünceler seçmeye, olayları anlamlandırmaya ve sindirmeye çalışıyorum. arayış içindeyim ve kaçıyorum. korkaklar mı kaçar yoksa kaçanlar mı korkar bilmiyorum ama bildiklerimi de unutmuyorum.

bulunduğu çevreye ayak uyduramayanlardanım. buradan sürekli kaçıyorum. kaçmak için yola çıktığımda bahanelerim gayet geçerli ve gittiğim yerlerde uzun süre kalabileceğime inanıyorum. fakat bu dünya o kadar yuvarlak ki, her seferinde kaçtığım yerde buluyorum kendimi. bu kısır döngüye sıkışıp kaldım. buraya tekrar tekrar dönmek istediğimden değil, bi' şeyler yolunda gitmiyor ve tekrar geri dönüyorum. artık bıktım. ne serzenişlerimi ne isteklerimi ne de düşüncelerimi konunun muhatabıyla katiyen paylaşamıyorum. konuşmalar ve cümleler kafamın içinde çok belirgin ve geçerli fakat konuşmak için ağzımı açtığımda her şey havaya karışıp anlamsızlaşıyor ya da ben fazla anlam yüklüyorum, bilmiyorum.

anlaşılamamak.... bu dertten muzdarip kim bilir kaç yüz insan var yeryüzünde. ben de sizlerden biriyim. gittikçe anlamsızlaşıyorum. bu durumdan sızlanıyorum. fakat elimden kaçmaktan başka bir şey gelmiyor.

yola çıkarken çoğunlukla nereye gittiğimi bilmiyorum ama neyden kaçtığımı hiç unutmuyorum.