Kayalar da yosunla kaplanmak ister. 

Verebilmek almaya ihtiyaç duymadığın anlamına gelmez. Bazı anlarda o kaskatı güçlü kaya koynuna uzanmak ister yosununun. Ona yaşam alanı açmıştır ya hani bazen de onda dinlenmek ister, bazen kaya da özne olmak ister. Gözyaşlarını tutamadı; “özne olmak” o kadar derin bi anlam ifade ediyordu ki. Hiçbir zaman hiçbir yerde özne hissetmediğinden belki. Şimdi burada adamla kaçınılmaz yerdeydi işte.. Tartışma mı koyu bi sohbet mi başladı ortalığın buz kesip kesmemesinden anlaşılacaktı. Belli ki kadın içerlemişti. Tahterevalli de dengeli bi ilişki istiyordu hepsi bu. Göğü keşfetmeye onun da ihtiyacı vardı balona gazı pompalayan olamazdı sürekli. 

Kadın sustu, yutkundu gözlerine baktı adamın çekinerek. Çekindi çünkü tepkisinin ne olacağını kestiremiyordu. Çekindi çünkü bu kadar kordan açıklarken kendini, talebini, açlığını ifade ederken karşısında kayıtsızlık görürse ne yapacağını bilmiyordu. Ne yapması gerektiğini biliyordu da cesaret..

Adam ellerine uzandı kadının avcuna aldı sımsıkı. Kadının gözünden bi damla daha süzüldü. Yetmedi; hüngür hüngür ağladı hüngür hüngür. Bu kadarcık temas bile kordaki sevgisiz çocuğu harekete geçirmişti. Sevdiği ya da acıdığı o çocuk.

Başa dönelim.. kaya ve yosuna dedi adam. Yosun temkinlidir, birden tüm kayayı sarar mı sence? Evet kayada bi zemin vardır yosun için doğru; ama ya birden tüm benliğini kayaya verdiğinde salyangozlarla karşılaşırsa; tükenirse? Yosun temkinli olmak zorundadır belki? Belki hayat ona bunu öğretmiştir. 

Peki ya dedi kadın bu kaya? Hep yosunu konuşuyoruz bak. Hep yosunu.. 

Bu kaya biricik değil mi o zaman? Her insan biricik değil mi? Her yol biricik değil mi?

Bu kayaya haksızlık değil mi? 

Bu hayat dedi adam usulca acı gülümsemesiyle. Her an, bir sonraki yaşantı için vereceğimiz tepkiler şimdiki zamanda deneyimleniyor. Belki kaya bu kadar sevgisiz hissetmeseydi ya da yosun çok daha fazla inatçı olabilseydi. Belki o zaman senin senaryon yaşanabilirdi. Ama elimizdeki hayat bu; kaya bu, yosun bu. 

Elimizdeki hayat bu; kaya bu, yosun bu diye tekrarladı kadın memnuniyetsiz bi kabulle. Ve ekledi bakalım bu hayat bu kaya ve bu yosuna neler yaşatacak.. 

göklere ve kuyulara..