Her pazartesiye, cumayı görmek üzere başlamak ve haftada bir gün yaşamak. Yılda kaç cuma? cumada kaç gün? ne?


Kimse altı alarm kurmak için oynamadı o çocukluğun en bağır çağır oyunlarını. Annen misafirlikte evciliği bölüp seni işetip çişten dönünce pantolonunun düğmesini kapadı. Oyuncuktan içki içiyodunuz oyunda. Sen en çok oyuncuktan içki içme oyunlarını seviyodun belki yetişkin olmaya en dair olan oyun o diye. 

Yetişkin oldun bak. Bugün cuma. Kadıköy'de bütün barlar oyuncuksuz içki dolu. Git iç altına işeyene kadar. Düğmeni de kendin kapa. (yoksa skerler;) Sonra eve gel. Yarın terapin var. Terapide çok özel pazartesi fikrinin seni nasıl boğduğunu anlat 45 dakika. 

"İçeride bi şeyler, yapmak istediğiniz şeyleri yapmaya engel oluyor sanki Filiz Hanım" desin doksan altıncı kez ben neden tembelim dediğinde terapist. 


Sen de s*kerim içeriyi de dışarıya da diyip 1000 liranı ver çık. Çabuk çık cumartesiyi kaçırma. Beşiktaş'a inip vapurla mı yok etsem bugünü yoksa metrobüsle mi Kadıköy'e s*ktirtsem götümü diye düşün. Çabuk düşün. Cumartesiyi kaçırırsan pazara uyanırsın. Ve herkes çok çok iyi bilir ki pazar pazartesiden daha korkunçtur. Pazar çocukluktan sonra hiç görülmemiştir.

Pazar üç günlük bir pazartesi ağırlığındadır ve var olmayan tek gündür. 


Neyise ne derdi benim bıngıldağımı tahtaya vuran aşkım sınıf öğretmenim, summarize ederken. Neyise ne,

ben bu başa düşen en ağır yüküm, nolur beni ellemen guzum. Çoğu günüm pazar günü. Yıllardır bulunamamış. Kocaman kız olduğum için hiiiç kimseye şikayet de edemem. Ben yetişkinim. Kindi hıyıtımın sırımlılığın.... 



Ben her şeyi bir şikayet edebilsem ah, bir mahkeme kurulsa; mobil mahkeme hemen çatı katında, benim odamda. Ama nereye yakışır asıl mahkeme biliyosun; full pembe mobilyalı, annemden kaçıp masasının altına girdiğim çocuk odam. Hem çenesinden kurtulmak hem de kakamı tutmak için. Kaka tutmaya da bayılırdım -o da hiç iyi deilmiş derler-💅

"YOKSA İÇİNİZDEKİ ŞEYLERİN ÇIKMASINI MI İSTEMİYODUNUZ FİLİZ HANIM "aa dur be. bu terapist milletinin ağzına da laf vermiycen. 

Neyse.


Pazar günlerinize sevgilerle🤝

Görürseniz selamımı söyleyin, gelsin diyor deyin.