Bu yazıda "Her konuda nasıl başarısız olunabilir?" sorusunun cevabını bulacaksınız. Hazırsanız okumaya devam ediniz.


Öncelikle bir planlama yapın ve ona asla uymayın. Önem derecesi en yüksek olan görevinizi günün en geç saatine kadar erteleyin ve böylece o işi asla yapmayın. Çünkü geç saate ertelediğiniz önemli görev için, "Uyuyayım yarın sağlam kafayla yaparım," yalanınız her zaman hazır olacak. Ardından başarısız olduğunuz konuları gözünüzün önüne koyun ve her gün onlara bakıp kendinizi şartlandırın. Bir işe başlarken "Bu işte kesinlikle başarısız olacağım," cümlesini içinizden en az 5 defa tekrarlayın.


Sizden daha başarılı insanları sürekli takip edin ve hayat şekilleri ve bu iş için harcadıkları eforu asla düşünmeden kendinizi onlarla kıyaslayın. Bu kıyaslamaları da örnek veriyorum Bill Gates, Elon Musk vb. insanlarla yapın. Kim hangi işe girmiş, kim nerede ne yemiş, o ne yapmış, bu ne etmiş sürekli bunları düşünün ve kendinizi geliştirmeye harcayabileceğiniz tüm vakti bu insanların hayatlarını araştırmaya adayın.


Hatalarınızdan asla ders çıkarmayın hatta ne hatası, sizin bir hatanız yok! Hatalarınız için başkalarını suçlayın. Mesela sistem yüzünden, ailem engelledi, çocukken şunu yaşadım, şanslı değilim vb. Her hatanıza bir bahane bulun. (Yani sizin hatanız değil tabii, her başarısızlığınıza demek istedim, yani başarısızlık derken dış etkenler yüzünden mecbur kaldığınız durumlardan bahsediyorum.)


Size tavsiye veren, yol gösteren insanları asla dinlemeyin. Hepsi sizin kötülüğünüzü istiyor, hatta bazıları sizi kıskanıyorlar. Eleştiriye kapalı olun. Eksik veya yanlış özelliklerinizi nasıl düzeltebileceğinizi düşünmek yerine sizi eleştiren insanlara cephe alın.


Kendi fikirlerinizin arkasında durmayın ve hatta fikirlerinizi kimseye ifade etmeyin. Ne de olsa kimse fikrinizi önemsemeyecek, emin olun. Böylece kapalı kutu gibi kendi içinizde kendi kendinize düşünün ve kimse tarafından bilinmeyen düşünceleriniz, kimse tarafından beğenilmediği için üzülün. Her gece neden bu kadar başarısızım diye düşünerek ağlayın, ağlamaktan yastığınız sırılsıklam olsun. Başarısız olduğunuzun farkında olun fakat asla başarılı olmak için çaba harcamayın.


Gece geç saatlere kadar bomboş işlerle uğraşın ve sabaha doğru uyuyun, böylece sadece bugününüzü zehir etmekle kalmayıp ertesi gün de geç uyanarak yarınınızı da mahvedin, eğer bu döngüyü devam ettirirseniz her gününüzü zehir edebilir ve depresyona bir adım daha yaklaşabilirsiniz.


Size iltifat eden insanlara asla inanmayın, size hakaret edenleri ise asla unutmayın. Duyduğunuz hakaretlerin hepsini beyninizin içinde tekrar edin. Bir olay olduğunda, biriyle tartıştığınızda diyelim, çok küçük bir olay bile olsa uzun uzun kendinizi açıklayın. O kadar uzun açıklayın ki bu sayede yeni bir tartışma doğsun. Haklı olsanız bile asla kendinizi savunmayın ve haksızlığı yapan kişiden özür dileyin, böylece kendi kendinizi ezebilirsiniz. Haksız olan kişi de bu durumdan cesaret alarak size tekrar haksızlık yapabilir.


En önemlisi ise başarısız olduğunuz konuda devam edin, asla başka yöntemler veya başka konular denemeyin. Mesela; diyelim asansör düğmesine basmanıza rağmen asansör gelmiyor, düğmeye basmaya devam edin, sakın merdivenden çıkmayı denemeyin. Asansör düğmesine doğru basamadığınız için asansör gelmiyor. Asansörün bozuk olma ihtimalini düşünmeyin çünkü yerinizde bir asansör ustası (veya adı her neyse) olsaydı asansör gelebilirdi. Kendinizi asansör ustası ile kıyaslayın. Siz başarısızsınız, bir asansörü bile çağıramadınız. Asansör çağırmak sizin hayati görevinizmiş gibi bu başarısızlığı kafanıza takın.


Ve tebrikler, artık umutsuz vakasınız.