Aynı bankı paylaştığım çocuk ve küçük yeğeni gidene kadar geçen kısa sürede onlar hakkında birçok şey öğrenmiştim. Harıl harıl geçen bir sohbet olmasa da beni tatmin etmişti. Sorduğum garip sorulara cevap verirken yüzünde kötü bir ifade olmadığı için onun da rahatsız olmadığı sonucuna vardım. Yani belki akıl sağlığımı sorgulamıştır sonradan ama önemli değil. Yüzüme karşı nezaketliydi, nazik olmak güzeldir.


Parkta biraz daha vakit geçirip eve döndüğümde beynimde bir süre yer kaplamaya hak kazanan bugünün şanslısı yabancıyı bir kenara bırakıp masama oturdum. Çalıştığım şeyden nefret etmiyordum ama bu yeterli motivasyonu sağlamıyordu. Acaba ben bu bölüme ait değil miyim düşünceleri eşliğinde kaldığım sayfayı açtım. Gün içinde yeteri kadar çalıştığıma inandığımdan, bu ikinci postayı biraz savsaklayarak ilerliyordum. Bunun farkında olmam da pek bir şeyi değiştirmedi. İçim rahat etsin diye devam ettim ama ara ara telefonumda anlamsız şeyler yaparak oyalanıyordum. Kalbimin temizliğinden olacak ki tam bıraksam mı artık diye düşünürken gelen mesaj bildirimi sesi beni ikna etti.


Yakın arkadaşlarımdan oluşan bir gruptandı mesaj. Aralarından biri film gecesi yapmayı teklif ediyordu. Ayda bir iki kez yapmayı sevdiğimiz bir eğlenceydi bu. Genelde bende toplanır, ortak bir şey seçer ve rahatça izlerdik. Her şeye rağmen yurt yerine bekar evinde kalmanın daha iyi olduğunun kanıtlarından biri işte. Tamam bazen aç kalıyorum, oğlum paraya ihtiyacın var mı, diye soran anneme “Ohoo krallar gibiyim!” cevabını verirken simit kemiriyorum ama olsun. Özgürlüğü ve seçilmiş yalnızlığı hiçbir şeye değişmem. Etkinlik için en mantıklı zamanın finallerin bittiği gün olduğuna dair anlaştık ve bunu bir kutlamaya çevirme kararı aldık. Yaşama hevesi hepimizden yüksek olan biricik arkadaşım Melike, çeşitli konseptler üretip sunmaya başlarken araya bir sürü konu girdi ve ortam klasik goygoya dönüştü. Sonuç olarak hepimiz o günü ciddiye alıp çok şık giyinecekmişiz. Ben takım olabilecek gömlek ve pantolonumun olup olmadığını sorgularken gelen "dress code" önerisine karşılık hepimizin öğrenci olduğunu ve elimizde ne varsa onları giyeceğimiz için ortak bir renkte buluşamama ihtimalimizi hatırlatıp “Gece kalacaklar rahat şeyler de getirmeyi unutmasın.” diye ekledim. Düşünceli misafirperverlik deyince adeta bir markayım.


Saate bakıp bu geceki tercihimi bir şeyler izlemektense hayali konserden yana kullandım. Bilgisayardan çıkan ses yeterince hoşuma gitmediği için aklımdaki yapılacaklar listesine kablosuz kulaklık almayı ekledim. Elimde yeterince para olan bir yakın gelecekte, umarım öyle bir yakın gelecek vardır, bu madde önceliğim olacak. Saatlerce sıkılmadan müzik dinledikten sonra uyuyakalmışım.