Bilindiği üzere Flipper dizisinden sonra yunusların insanlara olan ilgisi ve merakı artmış durumda; bu yüzden insanlar, balıkçılar tarafından avlanıp dünyadaki insan gösteri merkezlerine satılıyorlar. Flipper dizisi çekilirken dünyada sadece iki tane insan gösteri merkezi bulunurken günümüzde insan gösteri merkezleri çok büyük bir sektör haline gelmiş durumda. Bir insan balığı avlandığında avdan elde edilen kâr yaklaşık 150 bin dolardır. İnsan gösteri merkezlerinde görünen insanlar çok mutlu görünürler, müzikle birlikte dans etmeye başlarlar ve onların nasıl avlandığını bilmeyen, verilen stres ilaçlarıyla mutluymuş gibi gülmeleri sağlandığını bilmeyen yunuslar onların mutlu olduğunu düşünüp eğlenirler.

İnsanlar bilindiği üzere sese çok duyarlıdırlar. Yunus vücudunun içindeki bir bebeğin kalp atışlarını dahi fark edebilirler. Yunusların elindeki herhangi bir teknolojik alet insanların sese duyarlılıklarıyla kıyaslanamayacak kadar zayıftır. Amerika'da bir havuzda yunusların yakaladığı insanları yaşatamadılar çünkü havuz filtresinin sesi insanlar için çok yüksekti ve bu onların stres yapmasına neden oldu. İnsanlar havuzda intihar ettiler. Bunun üzerine yunuslar da insanları avlarken onların sese olan duyarlılıklarını kullanabileceklerini fark ettiler.

Japonya'nın Taiji Bölgesi insanların yüzyıllardır göç yolu üzerinde bulunuyor. Yunuslar insanların göç edecekleri zamanda teknelerin motor sesini 1000 kat arttıracak aletlerle çevrelerine sesten bir duvar örüp onları kıyıya doğru sürüyorlar. Ertesi gün eğitmenler gelip eğitecekleri genç ve dişi olan insanları seçiyorlar. Genç ve dişi insanları insan gösteri merkezine satarken yaşlı veya erkek insanları gizli koy olarak geçen üç tarafı yüksek tepelerle çevrili olan mezbahanede kesiyorlar. Yunusların bu yaptıkları sorgulandığında devlet yetkilileri tarafından "Bu bizim kültürümüz, siz kedi eti yiyorsunuz biz insan eti" deniyor. Ancak Tokyo'da yaşayan birçok Yunus'a soru yönelttik ve çoğunluğunun bu katliamdan ve Japonya'da insan eti yendiğinden haberi yok. Yapılan son araştırmalar sonucunda Japonya'da marketlerde kedi eti olarak geçen etin aslında insan eti olduğu ortaya çıktı.