El ele, diz dize, omuz omuza, biz bize sürecek mücadelemiz. Yarınlar için geleceğin temelleri bugünden atılacak. Ve bu temeller o kadar sağlam olacak ki nice depremler, seller, afetler atlatacak; sarsılmayacak.

 

Üçüncü sınıf ülkeler gibi siyaset konuşulmayacak ülkemde. Galatasaray ve Fenerbahçe, dönüşmeyecek AKP'ye, CHP'ye. Yandaşlık sanatta olacak. Raphelciler, Michalengelocular diye bölüneceğiz. Kargaşalar, tiyatro salonunda olacak yalnız, oyun bitişinde kapıya doğru yönelirken herkes. 

 

Protestolar, az basılan kitaplar için olacak. Kimse kimseye vurmayacak, kimse kimseye sövmeyecek. Belgeler, bulgular havada uçuşacak! Ve memleketimde asılsız konuşan, yüreklerde asılacak.

 

Sokaklarda partilerin şarkıları değil, senfonilerden esintiler inleyecek. Beethoven kükreyecek Tunalı'da, Atakule'den Shakespeare gülümseyecek.

Ve yıllar yıllar sonra, Anadolu nice Shakespeareler, nice Beethovenlar, nice Da Vinciler, nice Dostoyevskiler yetiştirecek. Bozkır taşralarında, edebiyat yeşerecek. Buğdayla yan yana ekilecek sanatın tohumu. 

 

Ve Türk'ün rönesansı başlayacak. Medeniyetimiz, medeniyete kavuşacak. Hacılarımızın bağrından soneler dökülecek. Hocalarımız, kitap okuyacaklar yatsıdan sonra. Cemaatler, resim yarışması yapacak. Kadın kolları, bir kol gibi uzanacak dünyanın dört bir köşesine. Her biri Virginia Woolf olup yükselecek göklere. 

 

Türk'ün medeniyeti çağırılacak her memlekette. Ahmetler Mehmetler söylenecek Paris'te. Her Türk asker doğmayacak artık. Her Türk kalem kuşanacak doğar doğmaz.


Bebekler doğmayacak Türkiye'de, evren olup çıkacak hepsi ana karnından. 83 vilayetin her birinde, binlerce evren yaşayacak.