Bu şimdilik son notum. Bir süre yazamayacağım. Şu anda askerlik görevimi yapmak üzere birliğime teslim olmak için yola çıktım. Annem, babam ve birkaç akrabam beni birliğime bırakacaklar.


Son günlerimde arkadaşlarım ve ailemle vakit geçirdim. Yarım kalan dizilerimi bitirdim. Kitabımı da yolda bitireceğim. Hayatımın hiçbir döneminde bu kadar iddia oynamamıştım. Ekim 22'den Kasım 2'ye kadar neredeyse 1000 lira para kazandım. Belki de Cenker haklıdır: ''Askere gideceğin için tutuyor kuponların oğlum. Yoksa tutmaz.''


İzmit'ten arkadaşlarım Turan ve Rümeysa, gitmeden vedalaştılar benimle. Turan kızdı, ''Neden haber vermiyorsun yanına gelirdim.'' diye. Kars'ta bedelli askerlik görevini yapmakta olan Alper'i de ben aradım. Komando olarak askerliğinin son ayı içerisinde olan Ümran'la sürekli irtibattaydık zaten. Yazan soran herkes çok mutlu etti beni. Yalnız Enes ile görüşemedim. Enes ile aynı barda çalışıyorduk. Şimdi Kanada'da. Üç kere aradı beni ama müsait değildim. Normalde direkt geri dönerim ama hazırlık vesaire derken arayamadım. Evden bile apar topar çıktım ama hiçbiri bahane değil. Aramalıydım.


Uzun bir yola çıkıyormuş gibi hissediyorum.