Bazen kendinde memnun olmadığın davranışların, düşünce kalıpların olur. Bunlar farkında olmadan, bazen de farkında olduğun hâlde gerçekleşir. Belki de hayata geçirmen gereken düşünceler ve davranışlar var ama sen bilerek veya bilmeyerek bunları hayata geçirmiyorsun. Memnun değilsin ama rahatını da bozmak istemiyorsun çünkü alıştığın bir düzen var ve o düzen bozulursa o yeni sürece alışana kadar sıkıntı çekeceksin diye harekete geçmekten çekiniyorsun.

Değiştirmekten çekindiğin düşünce veya davranış senin yolda ilerlemene engel oluyor çünkü üzerine bir ağırlık olarak yapışmış ve bir türlü onu üzerinden atamıyorsun. Fakat artık o ağırlıkları bırakmak için bir şeylerden fedakarlık yapman ve konforundan feragat etmen gerekecek. Ve yolda bıraktıklarınla beraber o yeni düşünce veya davranışı hayatına katacak noktaya varacak gücü kendinde bulacaksın. Ve onlar ağırlık değil de sana hizmet eden bir araç olarak yolunu kolaylaştıracak. Sadece kararlı bir şekilde bir başlangıç yapmaya ve onu hayatına katmak konusunda samimiyete ihtiyacın var, o kadar. Gerisi kendiliğinden gelecek ve çok güzel bir şekilde hayatına yenilik, yaşam katacak ve diyeceksin ki ben neden daha önce...

Ön yargılarından, şartlandıklarından, senin düşündüğünün ve davrandığının doğru, başka düşüncelerin ve davranışların yanlış ve kabullenilemez olma fikrinden kendini kurtarırsan sınırladığından öte bir dünya olduğunu fark ederek hayatına ne iyi geldiğini bulmak ve katmak adına yeni limanlara yelken açacaksın.