Sizin hiç ayağınızın altındaki yer kaydı mı? Nerede olursanız olun, oraya ait değilmişsiniz gibi hissettiniz mi hiç? Ne yaparsanız yapın düzeltemeyeceğiniz şeyleriniz oldu mu ya da? Ne bileyim... Hani vazgeçmek diye bir şey var ya, işte ondan da vazgeçtirecek sebepleriniz oldu mu? Bir davaya, bir inanca veyahut bir aşka sahip oldunuz mu? Bu uğurda her şeyinizden vazgeçecek cesaretiniz oldu mu hiç?

Hayır demenizi çok isterim. Niye mi? Çünkü evet derseniz, zarardasınız demektir. Evet derseniz, cesaretlisiniz ve bundan dolayı her şeyinizden vazgeçmişsiniz demektir. Evet derseniz, artık hiçbir şeye sahip değilsiniz demektir.

Her şey evetten sonrasına planlandığı için, en ufak bir hayır deme düşüncesinde bile yere devrileceksiniz demektir. Ne istediğinizi, ne yapabileceğinizi unutmak demektir...

Peki ya hayır derseniz?

İşte o zaman sıradan bir insan olursunuz. Sabah kalkar işinize gider, akşam iş çıkışında evinize gelir ve ailenizle vakit geçirirsiniz. Çok şey sahibi olursunuz.

Bir gün evet demek zorunda kalırsanız eğer, çok şey kaybedecek ve dolayısıyla çok üzüleceksiniz. Yine ne istediğinizi ve ne yapabileceğinizi bilmeyeceksiniz.

En iyisi cevabı kendinden başka kimseye söylememek. Bunun için uzaklaşmak ve yeni bir hayata başlamak, yeni kararlar almak gerek. Ne bileyim, kimse seni üzemez gibi kararlar mesela. Kimse senin hayatın üstünde söz sahibi olamaz gibi. Bunu isteyenlere 'hayır, burada dur' diyebilmek gibi mesela.