Kendimizi fazla düşünüyoruz, sevgili okur. Arayıştayız devamlı. Mutluluğu sevişmekte ararız, parada ararız, popülerlikte, beğenilmekte, sevilmekte ararız.

Oysaki akan suda ellerini ikinci kez yıkayamazsın. Hatıralarınla, geçmiş başarınla övünemezsin. Dans et. Dans bitince müziği duymaya devam edersin. Düne baka baka körelirsin, kör olursun sevgili arkadaşım. Bitmeyen zaman salıncak gibi yavaşlar ve hızlanır.

Hükmün yoktur gördüklerine, geleceğine. Bilemezsin. Evet iddiam bu ki bilemezsin arkadaşım, yarınını ya da akşamını. Endişe etmeyi bırak, en iyi şey bir şişe şarap açmak ve sigaranı kibrit yardımıyla ateşlemek. Ateşle, yak tütünü. Yak ve zevki tat. Kapılacaksın kısa süreli heyecanına. Müziği duy. Hemen bir müzik aç. Ne olursa olsun anlamayacağın bir dilde çal. Ritmi hisset, yaşayış ritimden ibaret. Ritme kapıl ya da kendin inşa et.

Yarat çünkü şarkılar bitmeyecek, en iyiler hep değişecek. Senin yerin salınmayacak tahterevallinin ucunda bir aşağı bir yukarı. Tümden değişecek, elinden bir şey gelmez. Fotoğrafla. Ders al, ders ver. Bir sigara daha yak, içme bu sefer; sönüşünü izle.

Böyle işte günlerimiz, haftalarımız ve yıllar. Hükmün yok olacaklara, hükmün yok hislerine. Kabullen, var olduğunu savunan düşünceleri belirleyenlere inanma. Onlar da yok. Yaşayıp gideceğiz az biraz, önemseme insanları bu kadar, önemseme mesela reklamları. Basit düşün, herkes basit. Reklamlar basittir, insanların hayatları o kadar basit ki sıkılıp sana ne yapacağını söylerler. Korkacak bir şey yok, sakınma.

Sakınma denemekten ve düşmekten. Bir fark yaratmayacak kazananlar ve kaybedenler ikinci yarışta. Evet doğru duydun ikinci bir yarışma daha var sürekli hayatta. Bunu kaybettiysen ikincisine katıl. Hah! Yine yanıldın. Neden biliyor musun çünkü yarışmanın kazananı kaybedeni olmaz, yarışmak eğlenmek içindir. Hepsi bu kadar, hayatı takma.